تولید لوازم خانگی بدون داشتن کارخانه!

تولید بدون کارخانه یا برونسپاری، استراتژی تقریبا جدیدی در صنایع دنیاست که به انتقال بخشی از فعالیتها یا انجام عملیات تولیدی یک شرکت توسط یک شرکت دیگر گفته میشود و عموما به منظور کاهش هزینهها و بهبود تولید در زمینههای مختلف انجام میشود. این شیوه تولید کالا در ایران نیز مرسوم است و در صنعت لوازم خانگی کشور نیز برخی شرکتها در آن پیشقدم شدهاند. نایبرئیس انجمن تولیدکنندگان بدون کارخانه ایران و نایبرئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق ایران در گفتوگو با روزنامه «دنیایاقتصاد» به مزیتهای تولید بدون کارخانه برای صنعتگران و تولیدکنندگان ایرانی و خصوصا صنعت لوازم خانگی پرداخته و تاکید میکند این کار ارزش افزوده خلق خواهد کرد.
عصر کانادا – موسی احمدزاده ابتدا در خصوص مفهوم تولید بدون کارخانه گفت: واژه «تولید بدون کارخانه» برخی افراد را به فکر فرو میبرد که چگونه میشود بدون داشتن کارخانه کالایی را تولید کرد. اما خوشبختانه مردم با شنیدن این موضوع کنجکاوی نشان داده و به دنبال مفهوم آن هستند. در دنیای امروز، تولید قراردادی یا تولید بدون کارخانه گسترش زیادی پیدا کرده و برندهای معتبر و بزرگ زیادی به سمت برونسپاری تولید کالای خود رفتهاند.
وی در همین خصوص ادامه داد: این اتفاق بهخصوص برای کنترل هزینههای جاری کارخانهها و سرمایهگذارها بسیار سودمند است. امروزه راهاندازی کارخانه خصوصا در برخی کشورهای خاورمیانه و ایران که ثبات اقتصادی مناسبی ندارند تبدیل به کاری بسیار سخت و پرمخاطره شده است. اما در همین شرایط برندها در کشورهای مختلف به سمت برونسپاری ساخت کالا رفتهاند تا با حفظ زنجیره تامین، از سویی توان رقابت با سایر رقبا را داشته باشند و از سوی دیگر هزینههای جاری خود را کاهش دهند.
نایبرئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق ایران با اشاره به تصمیم برندهای بزرگ جهان برای برونسپاری گفت: در شرایط فعلی تاسیس کارخانه به دلایل متعدد به سرمایهگذاران توصیه نمیشود و در دنیا بزرگترین کمپانیها مانند اپل، سامسونگ و برخی برندهای دیگر به سمت برونسپاری کالای خود در کشور دیگر رفتهاند. حتی برندهای معتبر برای کاهش هزینهها از ظرفیتهای خالی دیگر کارخانههایی که در مناطق جغرافیایی جهان حضور دارند نیز استفاده میکنند تا استهلاک سرمایه خود را به حداقل برسانند. وی تصریح کرد: در موضوع تولید بدون کارخانه، برخلاف باور عموم، کیفیت کالا بسیار اهمیت دارد و صاحبان برند روی این موضوع نظارت بسیار زیادی داشته و دائم محصولات را مورد آزمایش قرار میدهند. این اتفاق در نهایت باعث میشود که تولیدکننده بتواند مزیت رقابتی داشته و بتواند جایگاه خود را در بازارهای جهانی حفظ کند.