نگاهی به روند رسیدن ایالات متحده به جایگاه بزرگترین تولید کننده نفت خام + اینفوگرافیک

طی دهه گذشته، ایالات متحده خود را به عنوان بزرگترین تولید کننده نفت خام در جهان تثبیت کرده و از عربستان سعودی و روسیه پیشی گرفته است.
عصر کانادا – اینفوگرافیک زیر بر اساس داده های اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده (EIA) ظهور آمریکا را به عنوان بزرگترین تولید کننده نفت نشان می دهد.

پیشتازی آمریکا در سال ۲۰۱۸
در طول سه دهه گذشته، ایالات متحده، عربستان سعودی و روسیه به طور متناوب به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان نفت خام شناخته می شدند، اما همیشه با کمی اختلاف، این عنوان دست به دست می شد.
در طول دهه ۱۹۹۰، عربستان سعودی با بهره گیری از ذخایر گسترده نفت خود، بر تولید نفت خام مسلط بود. بخش نفت تقریباً ۴۲ درصد از تولید ناخالص داخلی، ۸۷ درصد از درآمدهای بودجه و ۹۰ درصد از درآمدهای صادراتی این کشور را تشکیل می داد.
در دهه ۲۰۰۰، روسیه به دنبال سرمایهگذاری استراتژیک در توسعه زیرساختهای نفتی خود، در طی چند سال از عربستان سعودی در تولید پیشی گرفت. اکثر نفت روسیه (۶۰ درصد) به کشورهای OECD اروپا و حدود ۲۰ درصد آن به چین می رفت.




طی دهه ۲۰۱۰ میلادی، آمریکا شاهد افزایش تولید داخلی نفت بود که بخش قابل توجهی از آن ناشی از فرآیند «فرکینگ» یا شکافت هیدرولیکی در لایههای شیل از تگزاس تا داکوتای شمالی بود. در سال ۲۰۱۸، ایالات متحده بزرگترین تولیدکننده نفت جهان شد و توانست روسیه و عربستان سعودی را پشت سر بگذارد.
ایالات متحده ۱۴.۷ درصد از تولید نفت خام در سراسر جهان را در سال ۲۰۲۲ به خود اختصاص داد، در حالی که این رقم برای عربستان سعودی ۱۳.۱ درصد و برای روسیه ۱۲.۷ درصد بود.
علیرغم پیشرو بودن در تولید نفت، ایالات متحده۵۵,۲۵۱ میلیون بشکه ذخیره ثابت دارد، در حالی که ونزوئلا با ۳۰۳,۲۲۱ میلیون بشکه بیشترین ذخایر را دارد. عربستان با ۲۶۷,۱۹۲ میلیون بشکه در رتبه دوم و روسیه با ۸۰۰,۰۰ میلیون بشکه در رتبه هفتم قرار دارند.