صنعت گیم قطعا طی دو دهه اخیر تحولات زیادی به خود دیده و گسترش محبوبیت بازیهای چندنفره آنلاین یکی از بزرگترین نقشها را در این تحول داشته است.
عصر کانادا – مسلما یکی از دلایل کلیدیای که موجب انفجار محبوبیت این بازیها شده، افزایش سرعت و ثبات اینترنت است. امروزه دیگر لن پارتیها به خاطره تبدیل شدهاند، اما باز هم علیرغم پیشرفت تکنولوژی، هنوز هم خیلیها هستند که به پرسرعتترین اینترنت با بیشترین پهنای باند دسترسی ندارند. از این رو، شاید برای بسیاریمان این سوال پیش بیاید؛ اصلا مصرف اینترنت بازی های آنلاین مدرن چقدر است؟ خوشبختانه، جواب «نه چندان» خواهد بود.
به طور میانگین، مصرف اینترنت بازی های آنلاین به همان اندازه استریم کردن موسیقی، یعنی بین ۴۰ تا ۱۰۰ مگابایت در ساعت است. برای مقایسه، تماشای ویدیوهای HD میتواند ساعتی بین ۱ تا سه گیگابایت مصرف داشته باشد. اگر هم سراغ ویدیوهای 4K برویم این عدد به ساعتی ۷ گیگابایت میرسد.
میتوانید مطمئن باشید که هیچ بازیای به اندازه استریم کردن ویدیو حجم اینترنتتان را نمیبلعد. با این حال، مصرف داده در هر بازی میتواند متغیر باشد. پس در این راهنما، مصرف اینترنت ساعتی بازیهای آنلاین محبوب را لیست کردهایم.
مصرف داده در ساعت (مگابایت)
بازی
80
PUBG
100
Fortnite
230
Apex Legends
600
Counter-Strike 2
250
Valorant
80
Team Fortress 2
150
Overwatch 2
70
Rainbow Six Siege
40
Call of Duty Black Ops 4
40
Call of Duty WWII
80
Call of Duty Modern Warfare 3
175
Call of Duty Warzone
100
The Finals
100
Battlefield V
200
Battlefield 2042
85
Battlebit Remastered
60
Diablo IV
40
World of Warcraft
60
Black Desert Online
15
Runescape
50
Guild Wars 2
20
The Elder Scrolls Online
20
Final Fantasy XIV
30
Star Wars: The Old Republic
120
Dota 2
100
League of Legends
30
Heroes of the Storm
100
Smite
700
Microsoft Flight Simulator
30
Monster Hunter: World
300
Destiny 2
115
Warframe
60
Hearthstone
20
Marvel Snap
30
Sea of Thieves
70
Fall Guys: Ultimate Knockout
60
GTA Online
40
Rocket League
80
Minecraft
50
Genshin Impact
120
Honkai Star Rail
لازم به ذکر است که تمام اعداد بالا صرفا تخمینی و میانگین هستند. مصرف دقیق داده به فاکتورهایی همچون تعداد بازیکنان حاضر در یک مچ یا فلان بخش مپ یک بازی MMO بستگی دارد. این را هم باید در نظر بگیرید که موقع آنلاین بازی کردن، آیا عامل دیگری غیر از آن بازی وجود دارد که اینترنت مصرف میکند؟ مثلا برنامهای در کامپیوتر در حال آپدیت شدن است، یا اصلا این که کس دیگری در خانه با همان اینترنت مشغول گشتن در اینستا و توییتر است یا خیر.
همچنین، ما در ایران هستیم و تعدادی از این بازیها ما را تحریم کردهاند – به عبارت دیگر، برای دسترسی به سرورهای آنها نیاز به نرمافزار تغییر آیپی داریم. استفاده از آنها، جدا از تاثیری که روی پینگ و سایر فاکتورهای اینترنت میگذارد، مصرف داده را بین ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش میدهد.
کلا بهتر است خودتان نیز با توجه به نکات ذکر شده، مصرف بازی مد نظر خود را اندازه بگیرید. سادهترینش این است که ابتدا میزان حجم باقیمانده خود را از سایت یا برنامه ISP خود چک کنید، سپس وارد بازی شوید و مدتی بازی کنید. پس از خروج، حجم باقیمانده را با حجم قبل از بازی مقایسه کنید. همچنین برخی از مودمها نیز قابلیت اندازهگیری دقیق اینترنت مصرف شده توسط هر دستگاه را دارند، پس در صورت امکان از آنها هم استفاده کنید.
اما کلا واضح است که سرعت و پهنای باند فاکتورهای اصلی در گیمینگ آنلاین نیستند. بیشتر از آنها، باید بیشتر حواستان به پایداری، لیتنسی و پینگ اینترنتتان باشد. مثلا این که اینترنتتان با افت سرعت یا قطعی ناگهانی مواجه نشود، یا این که پینگتان در مرحله قابل قبولی باشد تا تجربهتان را نابود نکند.