آخرین اخبار

شمارش معکوس برای معرفی جت مافوق صوت X-59 ناسا و لاکهید مارتین

ناسا و لاکهید مارتین تا چند روز دیگر به‌صورت رسمی از جت مافوق صوت X-59 جدید رونمایی خواهند کرد.

 

عصر کانادا – سرانجام ناسا و لاکهید مارتین آماده رونمایی از X-59 کوئست جدید به عنوان یک جت مافوق صوت شده‌اند. این هواپیمای پیشرفته برای شکستن دیوار صوتی بدون ایجاد صدای ترسناک و مهیب جت‌هایی از این دست طراحی شده است. جت X-59 کوایت سوپر سونیک تکنولوژی (کوئست) از سال ۲۰۱۹ تاکنون در تأسیسات اسکانک ورکس لاکهید مارتین در کالیفرنیا توسعه یافته است.

این جت جدید برای پرواز در سرعت‌های مافوق صوت و کاهش صدای شبیه انفجار حاصل از شکستن دیوار صوتی طراحی شده و صدای تولیدی آن شبیه صدای بستن درب خودروست. ناسا می‌گوید هواپیمای X-59 می‌تواند به تغییر قوانینی که هم‌اکنون پرواز جت‌های مافوق صوت در بالای مناطق پرجمعیت را ممنوع کرده‌اند کمک کند. علت این ممنوعیت نیز مشکلاتی است که همان صدای بسیار زیاد یاد شده ایجاد می‌کند.

ناسا و لاکهید مارتین روز ۱۲ ژانویه برابر با جمعه ۲۲ دی ۱۴۰۲ طی پخش زنده رایگان از این جت مافوق صوت رونمایی خواهند کرد. جت مافوق صوت X-59 پیش از این در برابر دوربین‌ها حضور یافته اما آن زمان رنگ‌آمیزی نشده بود و این بار قرار است رنگ قرمز، سفید و آبی برای آن انتخاب شود. در خلال معرفی این محصول جدید، ژئومتری منحصربه‌فرد X-59 در معرض دید عموم قرار می‌گیرد. محصول جدید ناسا و لاکهید مارتین از بخش دماغه تیز و طویلی سود می‌برد که طول ۱۱.۵ متری دارد. این بخش به شکل‌گیری موج‌های انفجاری در زمان پرواز کمک خواهد کرد.

دماغه تیز X-59 همچنین باعث می‌شود خلبان‌ها نتوانند مسیر پیش رو را از شیشه جلو ببیند زیرا چنین چیزی اصلاً وجود ندارد. بجای شیشه جلو از سیستمی به نام دید خارجی یا XVS استفاده می‌شود تا خلبان ها جلوی هواپیما را ببینند. این سیستم دارای دوربین دید جلو و نمایشگر داخل کابین و نرم‌افزار پردازش تصویر سفارشی است تا دید واقعیت افزوده را فراهم سازد. باید گفت جت مافوق صوت X-59 طول و عرض ۳۰ و ۹ متری داشته و می‌تواند به سرعت ۱۴۸۹ کیلومتر در ساعت برسد و در ارتفاع ۱۶,۷۶۴ متری از سطح زمین پرواز کند.

نیروبخش X-59 یک پیشرانه ساخت شرکت هوافضای جنرال الکتریک است. زمانی که X-59 آماده پرواز شود یک کمپین تحقیقاتی را شروع خواهد کرد تا بر فراز برخی مناطق مسکونی پرواز کرده و داده‌هایی را درباره تجربه افراد روی زمین و واکنش آن‌ها به میزان صدای تولیدی جمع‌آوری نماید. ناسا سپس از این داده‌ها برای بررسی وضعیت صدای تولیدی و ارسال آن‌ها به مقامات مربوط جهت صدور مجوز پرواز جت مافوق صوت خود بر فراز مناطق مسکونی استفاده خواهد کرد.

منبع
پدال

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا