آخرین اخبار

پهپادها باعث بارش 30 استخر باران در چین شدند

دانشمندان چینی با استفاده از پهپادها موفق شدند کاری کنند که ابرها معادل 30 استخر شنا باران ببارند.

 

عصر کانادا – یک آزمایش تغییر آب و هوا در سین‌کیانگ چین که شامل پراکنده کردن یک کیلوگرم «نقره یُدید» در جو بود، بیش از 70 هزار لیتر باران تولید کرد که برابر با 4 درصد افزایش بارش در این منطقه است.

به گزارش ایسنا، دانشمندان چینی نتایج یک آزمایش اصلاح آب و هوا در سین‌کیانگ را منتشر کرده‌اند که در آن ناوگانی از پهپادهای بارورکننده ابرها، بارندگی را بیش از 4 درصد در مساحتی بیش از 8000 کیلومتر مربع در یک روز افزایش دادند.

به نقل از آی‌ای، این عملیات فقط با استفاده از یک کیلوگرم «نقره یدید»، بیش از 70 هزار لیتر بارندگی اضافی تولید کرد که برای پر کردن 30 استخر شنا در ابعاد استاندارد المپیک کافی است.

«نقره یدید» یک ترکیب معمول برای بارور کردن ابرهاست. به گزارش رسانه‌های چین، این مقدار پودر «نقره یدید»، 6 برابر چگال‌تر از آب و به اندازه کافی کم‌حجم است که در یک لیوان جا شود.

این آزمایش توسط آزمایشگاه کلیدی اداره هواشناسی چین در زمینه فیزیک بارش ابری و اصلاح آب و هوا در پکن انجام شد و نتایج آن در تاریخ 10 آوریل در یک مقاله بررسی همتا شده در مجله چینی زبان Desert and Oasis Meteorology منتشر شد.

خطرات ایمنی کمتر و پوشش گسترده سامانه‌های پهپادی

بر اساس این مطالعه، دو سال پیش، دو نوع پهپاد با اندازه متوسط ​​تا ارتفاع 5500 متری صعود کردند و «نقره یدید» را طی چهار پرواز متوالی بر فراز مراتع پخش کردند. این پودر زردرنگ که در منورهای میله‌ای بسته‌بندی شده بود، به صورت دود در جو پخش شد.

در هر پرواز از دو منور استفاده شد که هر کدام حاوی 125 گرم «نقره یدید» بود و طبق گفته محققان، این ذرات با سرعت 0.28 گرم در ثانیه در هوا پراکنده شدند.

دانشمندان چینی توضیح دادند که سامانه‌های پهپادی، خطرات ایمنی کمتر، مانورپذیری عالی، قابلیت کنترل دقیق و پوشش گسترده را ارائه می‌دهند و عملیات بهبود بارش باران یا برف را در تمام آب و هواها در طول سال در مقیاس بزرگ امکان‌پذیر می‌کنند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که شیوه‌های مشابهی برای اصلاح آب و هوا در مناطق مختلف چین انجام شده است.

این تیم تحقیقاتی در همکاری با دفتر تغییرات آب و هوای سین‌کیانگ، از سه روش اعتبارسنجی برای بررسی نتایج استفاده کرد.

اندازه‌گیری قطرات باران نشان داد که اندازه قطرات از 0.46 میلی‌متر به 3.22 میلی‌متر پس از باروری افزایش می‌یابد و تصاویر ماهواره‌ای، سرد شدن بالای ابر تا 10 درجه سانتیگراد و رشد حدود 3 کیلومتری را نشان می‌دهد که حاکی از تأثیر مثبت این روش است.

افزایش 3.8 درصدی بارندگی با تجزیه و تحلیل نیم قرن داده‌های آب و هوایی

محققان چینی سوالات مهمی را در مورد عملیات بارورسازی ابرها مطرح کردند، از جمله اینکه چگونه می‌توان به طور قطعی تعیین کرد که آیا آنها بارش را تقویت کرده‌اند یا آن را به طور ناخواسته سرکوب کرده‌اند. آنها همچنین این پرسش را مطرح کردند که چه معیارهایی باید برای تعریف حجم آب به دست آمده یا از دست رفته مورد استفاده قرار گیرد و اینکه چگونه ممکن است در طول یک سال فواید آن افزایش یابد؟

تجزیه و تحلیل آماری داده‌های آب و هوایی 50 ساله، 78 هزار و 200 متر مکعب بارندگی اضافی را تخمین زد که نشان از افزایش 3.8 درصدی دارد. شبیه‌سازی‌ها نیز افزایش 73 هزار و 800 متر مکعبی (معادل 4.3 درصد افزایش) را پیش‌بینی کردند که با نتایج واقعی مطابقت داشت.

منطقه سین‌کیانگ که شامل بخش‌هایی از بیابان‌های گوبی و تاکلاماکان در چین است، با چالش‌های جدی ناشی از عقب‌نشینی یخچال‌ها و بیابان‌زایی مواجه است. طبق برآوردهای رسمی، پوشش‌های یخی کوه‌های تیان‌شان که برای معیشت 25 میلیون نفر چینی حیاتی است، هر سال بین 0.8 تا 1.15 مایل مربع کاهش می‌یابد.

با این حال این منطقه بر اساس برخی مطالعات، به دلیل گرم شدن آب و هوا بارندگی بیشتری را تجربه می‌کند و 0.25 اینچ در هر دهه افزایش می‌یابد. علاوه بر این، تصور می‌شود که تلاش‌های ژئومهندسی چین، مانند جنگل‌های مصنوعی و صفحات خورشیدی، به سرعت بخشیدن به روند سبز شدن طبیعی کمک می‌کنند.

منبع
ایسنا

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا