ماه در وضعیت اوج زمینی قرار میگیرد

ماه بیستویکم اردیبهشت به دورترین نقطه در امتداد مدار خود به زمین خواهد رسید و کمی کوچکتر از زمانهای دیگر به نظر میرسد.
عصر کانادا – ماه یکشنبه _بیستویکم اردیبهشت_ به دورترین نقطه در امتداد مدار خود به زمین خواهد رسید و کمی کوچکتر از زمانهای دیگر به نظر میرسد؛ فاصله ماه از زمین متفاوت است، زیرا مدار آن کاملاً دایرهای نیست، کمی بیضی شکل است و یک مسیر بیضوی را طی میکند؛ همانطور که ماه هر ۲۹.۵ روز یکبار این مسیر بیضی شکل را به دور زمین طی میکند. فاصله آن ۱۴ درصد بین ۳۵۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر در حضیض (نزدیکترین فاصله به زمین) و ۴۰۶ هزار و ۷۰۰ کیلومتر در اوج (دورترین فاصله از زمین) تغییر میکند.
اندازه زاویهای ماه نیز با همان فاکتور بین ۲۹.۴ و ۳۳.۵ دقیقه قوسی متفاوت است و روشنایی آن نیز تغییر میکند. البته تشخیص این اتفاق در عمل دشوار است زیرا فازهای آن نیز همزمان در حال تغییر است.
رصد خوشه ستارهای Messier
۵ خوشه ستارهای Messier 5 در صورت فلکی مار در هفتههای آینده بهخوبی در آسمان عصر قرار خواهد گرفت، یکشنبه، بیستویکم اردیبهشت نیز حدود نیمهشب به وقت محلی به بالاترین نقطه خود در آسمان میرسد و عصرهای بعدی هر روز چهار دقیقه زودتر به اوج خود میرسد.
خوشه ستارهای Messier 5 تمام شب از اصفهان قابل مشاهده است، بهطوری که حوالی ساعت ۱۹:۵۶ حدود ۲۴ درجه بالاتر از افق شرقی قرار میگیرد، سپس ساعت ۰۰:۰۶ نیز ۵۹ درجه بالاتر از افق جنوبی شما به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهد رسید، ساعت ۰۴:۰۰ نیز ۲۷ درجه بالاتر از افق غربی شما از دسترس خارج میشود.
مشاهده خوشه ستارهای Messier 5 از زاویه دو درجه و چهار دقیقه شمالی در بیشتر نقاط جهان امکانپذیر است، میتوان آن را در عرضهای جغرافیایی بین ۷۲ درجه شمالی و ۶۷ درجه جنوبی مشاهده کرد؛ این خوشه ستارهای با قدر ۵.۷ بسیار کمنور است و با چشم غیرمسلح دیده نمیشود، اما میتوان آن را با استفاده از یک دوربین دوچشمی یا تلسکوپ رصد کرد.