مهمترین کتابهایی که از هر فیلسوف باید بخوانیم

اگر دوست دارید ادراکتان از زندگی بیشتر شود و میان خود و جهان پیرامونتان صلح برقرار کنید بهتر است فلسفه بخوانید. اما، چیزی که فلسفه خواندن را پیچیده میکند، قدمت این اندیشه از دوران یونان باستان تا کنون است. در این میان، دهها فیلسوف مطرح، حرفهای ناگفته بسیاری را با ما در میان میگذارند.
عصر کانادا – کدام یک را انتخاب و مسیر تفکرش را دنبال کنیم؟ کدام آثارشان را بخوانیم که از همه مهمتر هستند؟ کدام یک از این فیلسوفها میتوان به ذهن پرسشگر ما جوابی منطقی و درخور بدهند یا کدام یک میتوانند روحیه پرسشگری ما را تقویت کنند؟ با بررسی چند کتاب از چند فیلسوف مطرح شما را در مسیر یافتن اندیشهای مستقل یاری میکند.
معرفی امانوئل کانت و تفکرات این فیلسوف
به گزارش راهنماتو، امانوئل کانت در سال 1724 در خانوادهای متوسط به دنیا آمد که والدینش چرمکار بودند. سبک زندگی کانت همواره منظم و روتین بود، در این میان او ریاضیات، علوم طبیعی و فلسفه را در دانشگاه آموخت و برای گذران زندگی به تدریس مشغول شد، اما او را بهعنوان استاد دانشگاه نپذیرفتند.
اساس تفکر امانوئل کانت بر این فرضیه استوار است که ذهنیت موجود در ما است که باعث میشود ما دنیای پیرامونمان را بفهمیم نه تجربیاتی که در طول زندگی کسب میکنیم. بعلاوه، برای فهم اشیا و پدیدههای پیرامون، فقط به عقل احتیاج نداریم، بلکه باید احساس کنیم.
معرفی کتاب «سنجش خرد ناب» نوشته امانوئل کانت
اگر بخواهیم یکی از مهمترین کتابهای فلسفه مدرن را بخوانیم باید به سراغ کتاب «سنجش خرد ناب» یا «نقد عقل محض» بروید. امانوئل کانت در کتاب «نقد عقل محض» مرزی که میان عقل محض، محسوسات، ادراک و غیره وجود دارد را بررسی میکند.
او در این کتاب عنوان میکند که عقل محض محدودیتهایی دارد. امانوئل کانت، متافیزیک حضور را یک تراژدی میداند. منظور از متافیزیک حضور این است که شما با دیدن یک شی ممکن است تصویری از خشم، قدرت، زیبایی یا هر چیز دیگر در ذهنتان شکل بگیرد که این مساله متافیزیک (چیزی غیر قابل رویت) بر حضور (چیزی که داریم میبینیم) است.