آخرین اخبار

معرفی سریال The Assassins | حماسه الموت

مجموعه تلویزیونی The Assassins ساخته کشور مصر که اخیراً حسابی سر و صدا به راه انداخته، ماجراجویی‌های حسن صباح در الموت را به تصویر کشیده است.

 

عصر کانادا – یکی از پرطرفدارترین فرنچایزهای حال حاضر صنعت بازی‌های ویدیویی به عناوین Assassin’s Creed مربوط می‌شود که نخستین‌بار در سال ۲۰۰۷ میلادی کار خود را آغاز کرده است. فرنچایزی که در اصل از بستری تاریخی و حقیقی طی سده یازدهم الهام گرفته و فرقه‌ای را به مرکز توجه داستان بدل کرده که وظیفه داشت تا به تقابل با افراد و گروه‌هایی بپردازد که به شیوه‌های گوناگون می‌توانستند یک “تهدید” در نظر گرفته شوند. گروهی از آدمکش‌های بسیار حرفه‌ای و مرگبار که در اصل از فرقه حشاشین الهام گرفته شدند.

حال کشور مصر دست به کار شده و مجموعه تلویزیونی تاریخی، حماسی و بیوگرافی پرسر و صدایی تحت عنوان The Assassins را تولید نموده که در اصل روایتی عربی از برهه مهمی تاریخ کشور ما ایرانیان محسوب می‌شود. روایتی حول محور یکی از مرموزترین افراد تاریخ بشر تحت عنوان حسن صباح که شاید بتوان او را پایه‌گذار نخستین سازمان اطلاعاتی تاریخ به شمار آورد که پایگاه اصلی و نمادین آن‌ها در قلعه الموت قرار داشت و اعمالی انجام داد که برای قرن‌ها منطقه خاورمیانه را تحت تاثیر قرار داده است.

در معرفی سریال این هفته به سراغ این ساخته مصری رفته تا نگاهی به داستان و شخصیت‌هایش آن داشته باشیم.

معرفی سریال The Assassins | حماسه الموت - گیمفا

  • نام سریال: The Assassins
  • نام سریال به فارسی: حشاشین/قاتلین
  • ژانر: تاریخی، بیوگرافی و ماجراجویی
  • سال پخش: ۲۰۲۴
  • کارگردان: پیتر میمی
  • نویسنده: عبدالرحیم کمال
  • بازیگران: کریم عبد العزیز، فتحی عبدالوهاب، میرنا نورالدین، احمد عید و اسلام جمال

مجموعه تلویزیونی The Assassins با سکانسی هیجان انگیز آغاز می‌شود. جایی که گروهی از فرستاده‌های ارتش فرانسه راهی قلعه الموت شده تا اصطلاحاً برای سربازان این پایگاه و فرمانده‌شان خط و نشان بکشند. در زمان ورود به قلعه با نیروهای زبده و مرموزی روبرو شده و شروع به تهدیدشان می‌کنند تا این که سر و کله حسن صباح از سایه‌ها پیدا می‌شود. کسی که به طرز جذابی با تنها یک نگاه در همان ابتدا سکانسی شوکه‌کننده را رقم می‌زند.

نیروهای فرانسوی ادعا می‌کنند که قلعه الموت و تمامی ساکنین آن باید هر چه سریع‌تر خود را تسلیم خواسته‌های پادشاه تحت امرشان نمایند و یکی از آن‌ها به شکلی غیرمستقیم وفاداری نیروهای این قلعه به فرمانده‌شان را زیر سوال می‌برد. در این گیر و دار حسن صباح با نگاهی ساده ولی معنادار یکی از سربازانش را مامور کرده تا خود را خلع سلاح نموده و برای اثبات وفاداری‌اش در مقابل فرانسوی‌ها، به روی دیوار قلعه الموت رفته و خود را به پایین پرتاب نماید؛ حرکتی که نه تنها شوالیه‌های اروپایی را در بهت و حیرت فرو می‌برد، بلکه برای طرفداران فرنچایز Assassin’s Creed یادآور حرکتی نمادین به نام Leap of Faith نیز خواهد بود.

معرفی سریال The Assassins | حماسه الموت - گیمفا

پس از پشت سر گذاشتن این سکانس که به نوعی نمایش قدرت حسن صباح به اروپایی محسوب می‌شود، به دوران کودکی وی رفته و پسری را می‌بینیم که از یک سو به مانند باقی هم سن و سالانش علاقه‌ای به بازی‌های کودکانه نداشته و اکثر وقت خود را به تنهایی سپری می‌کند و در سمت دیگر ماجرا از همان دوران توانایی‌های عجیب و غریبی دارد که صرفاً از روی چهره طرف مقابل می‌تواند کل تاریخچه خاندان وی را بازگو نماید. مسئله‌ای که به مذاق دوستان و هم سن و سالانش خوش نیامده و او را مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند.

هر چه حسن صباح بزرگ و بزرگتر می‌شود، دوستی او با ۲ تن از اطرافیانش شدت گرفته که یکی از آن‌ها عمر خیام نیشابوری نام دارد. این ۳ تن قسم می‌خورند که فارغ از جایگاه و منزلتی که در آینده می‌توانند کسب نمایند، دوستی‌شان را ارججیت داده و در زمان و مکان مورد نیاز به یاری و حمایت از یکدیگر بپردازند. عهد و پیمانشان را نیز برای آن که تحت هیچ شرایطی زیر پا نگذاشته و به آن احترام بگذارند، بر پایه کتاب مقدس مسلمانان به ثبت می‌رسانند.

معرفی سریال The Assassins | حماسه الموت - گیمفا

سال‌های سال می‌گذرد و این ۳ تن هر یک مسیر خود را در زندگی پیش می‌گیرند. عمر خیام نیشابوری مسیر شعر و علم را در پیش می‌گیرد، دوست دیگرشان به وزیر خلیفه تبدیل شده و در نهایت حسن صباح را می‌بینیم که در جست و جوی عدالت و مقابله با ظلم و ستم خلفا و رهبران خاورمیانه، درصدد گردآوری فرقه‌ای می‌باشد که به هیچ سمت و سویی وابسته نباشد. به همین منظور نیز با افراد مختلفی به نشست و برخواست پرداخته و شهرهای مختلفی از اصفهان تا قاهره را زیر و رو می‌کند.

در نهایت حسن صباح موفق می‌شود تا فرقه‌ای تحت عنوان حشاشین را پایه‌گذاری کرده و رهبری آن را بر عهده بگیرد. فرقه‌ای اطلاعاتی و تروریستی که عملاً تمام خاورمیانه را تحت کنترل خود در آورده و در بحبوحه جانشینی خلافت فاطمیان دست به ترور افراد مختلفی می‌زند تا بلکه رهبرشان بتواند امور را طبق خواسته شخصی خود پیش ببرد. به همین منظور نیز مورد اعتمادترین افرادی که در تمام طول ماجراجویی‌هایش با آن‌ها روبرو شده را گرد خود جمع کرد و شروع به تعلیم نیروهایش می‌کند.

معرفی سریال The Assassins | حماسه الموت - گیمفا

مهمترین نکته‌ای که سریال The Assassins برای ما بینندگان ایرانی‌اش خودنمایی می‌کند، نمایش شهرهای تاریخی همچون اصفهان می‌باشد که اگرچه توسط مصری‌ها ساخته شده اما به طرز جالب توجهی توانسته‌اند حال و هوای دوران پس از اسلام را در کوچه و خیابان‌های شهرهای ایران به معرض نمایش بگذارند. البته که با توجه به سازندگان عربی این مجموعه، نباید انتظار گویش فارسی شخصیت‌های داستان را داشته باشیم که امری طبیعی به شمار رفته و نمی‌توان از بابت چنین اتفاقی به آن‌ها انتقادی وارد کرد.

در حوزه شخصیت پردازی نیز حسن صباح به عنوان قهرمان داستان در مرکز توجه قرار گرفته و از کودکی تا به قدرت رسیدن وی را شاهد هستیم. از کودکی که صرفاً سقوط در چاه تا سر حد مرگ او را به ترس وا داشته تا مردی که برای تحقق اهداف و خواسته‌هایش ابایی از دستور به قتل رساندن حتی زنان را نداشته و افرادی را تربیت کرده و تعلیم می‌دهد که به راحتی آب خوردن می‌توانند هر هدفی را از سر راه بردارند. البته که به طرز عجیبی اخلاق و رفتارهای ماورایی به او اضافه شده که سندیت تاریخی نداشته و کمی سریال را از حال و هوای بیوگرافی و تاریخی دور می‌کند.

معرفی سریال The Assassins | حماسه الموت - گیمفا

سریال The Assassins در بحث جلوه‌های ویژه به عنوان ساخته‌ای مصری قابل قبول ظاهر شده و سده یازدهم خاورمیانه را همانطور که باید، پدید آورده است. سده‌ای که از یک سو شهرهای ایران هر بیننده‌ای را مات و مبهوت زیبایی‌هایش کرده و در سمت مقابل فروکش آب رود نیل سبب قحطی و بدبختی مردم قاهره شده که حال و هوای جالب توجه و تاثیرگذاری را در تک تک مکان‌های این مجموعه پدید آورده است. در سمت مقابل، طراحی لباس شخصیت‌ها مخصوصاً ایرانی‌ها چندان دقیق و باب میل نبوده و اساساً نمی‌توان تفاوتی بین شخصیت‌های ایرانی و عربی در قسمت‌های این سریال قائل شد.

یکی از نکاتی که از همان قسمت نخست می‌تواند توجه شما را جلب نماید، تشابه تیتراژ آغازین این مجموعه به سریال بازی تاج و تخت می‌باشد. از جلوه‌های گرافیکی گرفته تا به صورت کلی شیوه نمایش آن دقیقاً برگرفته از چیزیست که شبکه HBO برای بازی تاج و تخت تدارک دیده بود که البته با حال و هوای ایرانی و عربی ترکیب شده و موسیقی گوش نوازی را نیز به پخش در می‌آورد که زیبایی‌اش را دو چندان کرده است. به صورت کلی یکی از جالب توجه‌ترین ویژگی‌های این سریال به موسیقی‌های آن مربوط می‌شود که سازندگانش در این حیطه سنگ تمام گذاشته و قطعاً توجه هر مخاطبی را جلب خواهند کرد.

این تصویر دارای صفت خالی alt است نام پروندهٔ آن 76545678765456789345jpg است

در پایان باید گفت که مجموعه تلویزیونی The Assassins برداشت مصری‌ها از حماسه الموت و شخص حسن صباح را به معرض نمایش گذاشته که طبیعتاً نمی‌تواند سندیت تاریخی تمام و کمالی داشته باشد. با این حال به خودی خود نمایش جذاب و سرگرم‌کننده‌ای حول محور نخستین سازمان اطلاعاتی و تروریستی جهان تدارک دیده شده که بخش پررمز و رازی از تاریخ کشور ما را نیز شامل می‌شود. همچنین باید اشاره کرد که اگر جزوی از طرفداران فرنچایز Assassin’s Creed محسوب می‌شوید، وقایع و رخدادهایی را شاهد خواهید بود که می‌تواند لحظات خوشایند و آشنایی را برایتان به ارمغان بیاورد.

این که در سیاست افرادی پشت پرده وجود دارند که می‌توانند در کسری از ثانیه جایگاه و تاریخ کشورها را دستخوش تغییر داده تا حدی که حتی فردی همچون خلیفه را بازیچه دست خود نمایند، می‌تواند بارزترین ویژگی سریال The Assassins باشد که به نحو احسنت آن را به معرض نمایش گذاشته است. افراد زیادی همچون حسن صباح در تاریخ وجود داشته‌اند که فارغ از مصلحت جناح‌های مختلف، اهداف والایی را دنبال کرده و برای تحقق آن دست به انجام هر کاری زده‌اند؛ اعمالی که می‌توانسته مسیر یک کشوری همچون ایران را برای چندین و چند نسل تحت تاثیر قرار دهد.

منبع
گیمفا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا