آخرین اخبار

همکاری مالزی و بریتانیا برای ایجاد آینده‌ پایدار با گرافن

دو شرکت «لویدین» (Levidian) و «گاز مالزی» (Gas Malaysia) با امضای یادداشت تفاهمی، همکاری خود را برای استقرار فناوری انحصاری LOOP در مالزی و منطقه‌ جنوب‌شرقی آسیا آغاز کردند. این فناوری نوآورانه می‌تواند نقشی اساسی در کربن‌زدایی صنعتی و تولید گرافن پایدار ایفا کند.

 

عصر کانادا – شرکت بریتانیایی لِویدین، فعال در زمینه‌ فناوری‌های کربن‌زدایی و تولید گرافن، از امضای یک یادداشت تفاهم (MoU) با شرکت «گاز مالزی» (از زیرمجموعه‌های گروه MMC) خبر داد. هدف این همکاری، بررسی امکان استقرار فناوری اختصاصی LOOP در مالزی و توسعه‌ آتی آن در سطح منطقه‌ای، به‌ویژه جنوب‌شرقی آسیا است.

بر اساس مفاد این تفاهم‌نامه، طرفین به‌طور مشترک بر استقرار نخستین واحد LOOP در مالزی همکاری خواهند کرد؛ واحدی که به‌عنوان نمونه‌ مرجع و پایگاه آزمایشی برای گسترش تجاری این فناوری در منطقه عمل خواهد کرد.

«جان هارتلی» (John Hartley)، مدیرعامل شرکت لویدین در این‌باره گفت: این تفاهم‌نامه، سنگ‌بنای یک همکاری اثرگذار را می‌گذارد؛ همکاری‌ای که از رهگذر نوآوری، ارزش اقتصادی و زیست‌محیطی را هم‌زمان محقق می‌کند. ما خرسندیم که در کنار گاز مالزی، فناوری LOOP را به جنوب‌شرقی آسیا می‌بریم؛ گامی که در راستای اهداف کربن‌زدایی منطقه و ترویج هرچه بیشتر گرافن برداشته شده است. این اقدام، بخشی از مسیر ما برای تبدیل‌شدن به یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان جهانی گرافن پایدار و باکیفیت به‌شمار می‌رود.

از سوی دیگر، احمد هاشمی عبدالمنعپ، مدیرعامل گروه گاز مالزی نیز اظهار کرد: ما از آغاز این همکاری با شرکت لویدین خرسندیم؛ چراکه گامی مهم در مسیر کربن‌زدایی و حرکت به‌سوی آینده‌ای پایدار است. ورود ما به حوزه‌ تولید گرافن باکیفیت، کاملاً در راستای اهداف «برنامه‌ کلان صنعتی نوین مالزی ۲۰۳۰» (NIMP ۲۰۳۰) قرار دارد. شایان ذکر است که گرافن، در نقشه‌راه ملی فناوری مواد پیشرفته ۲۰۳۰-۲۰۲۱ به‌عنوان یکی از چهار ماده‌ دگرگون‌ساز شناسایی شده که ظرفیت تحول در بخش تولید را داراست.

فناوری LOOP که توسط شرکت لویدین توسعه یافته، یک سامانه‌ مدولار است که با استفاده از گاز طبیعی، همزمان گرافن باکیفیت و هیدروژن کم‌کربن تولید می‌کند. این فرآیند، افزون‌بر ارتقای بهره‌وری منابع، به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای نیز کمک می‌کند. از آن‌جا که گرافن کاربردهای فراوانی در صنایع پیشرفته، باتری‌ها، نانوکامپوزیت‌ها و الکترونیک دارد، گسترش تجاری این فناوری می‌تواند موقعیت مالزی را در زنجیره‌ ارزش جهانی ارتقاء بخشد.

به نقل از ستاد نانو، انتظار می‌رود استقرار این فناوری در مالزی، زمینه را برای سرمایه‌گذاری بیشتر در زمینه‌ مواد پیشرفته و توسعه‌ صنایع فناورمحور فراهم کند و به خلق فرصت‌های شغلی و ارتقای مهارت‌های تخصصی منجر شود. افزون‌بر این، توسعه‌ گرافن به‌عنوان یک ماده‌ کلیدی آینده می‌تواند نقشی راهبردی در گذار به اقتصاد سبز و مقاوم اقلیمی ایفا کند.

این همکاری بین‌المللی، نشان‌دهنده‌ پیوند فزاینده میان فناوری‌های نوظهور، سیاست‌های توسعه‌ای و نیازهای محیط‌زیستی در سطح منطقه‌ای است و مالزی را یک‌گام دیگر به تحقق هدف خود برای تبدیل‌شدن به قطب نوآوری در جنوب‌شرقی آسیا نزدیک‌تر می‌کند.

منبع
ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا