آخرین اخبار

تربیع اول ماه را رصد کنید

ماه چهاردهم اردیبهشت وارد فاز تربیع اول می‏‌شود و از ساعت 11:25 تا 01:19 قابل رصد است.

 

عصر کانادا – ماه یکشنبه _چهاردهم اردیبهشت_ در فاز ربع اول قرار می‌گیرد، در آسمان غروب به صورت برجسته ظاهر می‌شود و نیمه‌شب نیز غروب می‌کند، تربیع اول ماه از اصفهان از ساعت ۱۱:۲۵ تا ۰۱:۱۹ قابل رصد است؛ ماه در این زمان از چرخه ماهانه تقریباً نیمه‌روشن به نظر می‌رسد؛ ماه هر چهار هفته یک‌بار به دور زمین می‌چرخد و باعث می‏‌شود فازهای آن از ماه جدید، ربع اول، ماه کامل و ربع آخر هر ۲۹.۵ روز یک بار تغییر کند.

همان‌طور که ماه در چرخه ماهانه خود پیش می‌رود، در زمان‌های مختلف روز قابل مشاهده است؛ در وضعیت تربیع اول هنگام غروب خورشید پدیدار می‏‌شود و تا نیمه‌شب قابل رصد است؛ ماه در روزهای آینده هر روز دیرتر غروب می‌کند و بیشتر ساعات شب قابل مشاهده خواهد بود، تا زمانی که ماه به فاز کامل برسد، بیشتر ساعات شب قابل مشاهده خواهد بود، حوالی غروب طلوع می‌کند و حوالی سحر نیز غروب می‌کند.

نزدیک شدن ماه و سیاره مریخ به یکدیگر

ماه و سیاره مریخ یکشنبه، چهاردهم اردیبهشت به یکدیگر نزدیک می‏‌شوند، به طوری که ماه هفت روزه از زاویه یک درجه و ۵۸ دقیقه‌ای سیاره مریخ عبور می‌کند، این پدیده از اصفهان از ساعت ۱۹:۲۳ تا ۰۰:۴۸ قابل رصد است، به طوری که این دو جرم آسمانی ساعت ۱۹:۲۳ حدود ۶۵ درجه بالاتر از افق جنوب غربی واقع می‏‌شوند و ساعت ۰۰:۴۸ نیز از دسترس خارج می‌‏شوند.

ماه در قدر منفی ۱۱.۷ و سیاره مریخ در قدر ۱.۰ هر دو در صورت فلکی سرطان قرار دارند، آن‌ها به قدری از یکدیگر فاصله دارند که در میدان دید تلسکوپ قرار نمی‌گیرند، اما با چشم غیرمسلح یا دوربین دوچشمی قابل رصد هستند.

مقارنه ماه و سیاره مریخ

ماه و سیاره مریخ یکشنبه، چهاردهم اردیبهشت در یک راستا قرار می‌گیرند، به طوری که ماه هفت روزه از زاویه دو درجه و چهار دقیقه‌ای شمال سیاره مریخ عبور می‌کند، این پدیده از اصفهان از ساعت ۱۹:۲۳ تا ۰۰:۴۸ قابل رصد است، به طوری که این دو جرم آسمانی ساعت ۱۹:۲۳ حدود ۶۵ درجه بالاتر از افق جنوب غربی واقع می‌‏شوند و ساعت ۰۰:۴۸ نیز از دسترس خارج می‏‌شوند.

ماه در قدر منفی ۱۱.۷ و سیاره مریخ در قدر ۱.۰ هر دو در صورت فلکی سرطان قرار دارند، آن‌ها به قدری از یکدیگر فاصله دارند که در میدان دید تلسکوپ قرار نمی‌گیرند، اما با چشم غیرمسلح یا دوربین دوچشمی قابل رصد هستند.

مقارنه سیاره زهره و نپتون

سیاره زهره و نپتون یکشنبه، چهاردهم اردیبهشت در یک راستا قرار دارند، به طوری که سیاره زهره از زاویه دو درجه و سه دقیقه‌ای شمال سیاره نپتون عبور می‌کند، این پدیده از اصفهان قابل رصد نیست، زیرا در طول روز به بالاترین نقطه خود در آسمان می‌رسند و بیش از ۹ درجه بالای افق نمی‌روند.

سیاره زهره در قدر منفی ۴.۵ و سیاره نپتون در قدر ۷.۹ هر دو در صورت فلکی حوت قرار دارند، این دو جرم آسمانی به قدری از یکدیگر فاصله دارند که در میدان دید تلسکوپ قرار نمی‌گیرند، اما با دوربین دوچشمی قابل رصد هستند.

منبع
ایمنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا