
براساس آمارهای ارائه داده شده مشاهده میکنیم که سالانه افراد زیادی از شهروندان بومی ایرانی به دلایل متعددی اعم از مهاجرت کاری، مهاجرت تحصیلی، ازدواج و سایر دلایل دیگر به کشورهای اروپایی و آمریکایی مهاجرت میکنند. کشور کانادا نیز از جمله کشورهایی است که به شدت مهاجر پذیر بوده و سالانه میزبان افراد زیادی است. ما در این مقاله از وبسایت بینا اپلای برایتان درباره درخواست کاستودین یا قیم کانادایی خواهیم گفت.
عصرکانادا – اگر شما نیز دارای فرزندی هستید که به سن قانونی نرسیده و تمایل دارید که فرزند خود را برای ادامه تحصیل راهی کشور کانادا کنید، اما بنا به شرایطی امکان همراهی او را ندارید، توصیه میکنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید. در این مقاله برایتان درباره نحوه انتخاب و درخواست قیم کانادایی و یا کاستودین گفته و اطلاعات مفیدی در این زمینه در اختیارتان خواهیم گذاشت، همراه ما باشید.
بررسی شرایط تحصیل در مدارس کشور کانادا
جالب است بدانید که اداره مهاجرت کشور کانادا قوانین و شرایط بخصوصی برای کودکانی که به سن قانونی نرسیده و زیر ۱۸ سال هستند در نظر گرفته است و به منظور اینکه کودک بیشتر از ۶ ماه در کشور کانادا اقامت داشته باشد باید برای آن مجوز مربوطه صادر شود تا دانش آموز قادر به ادامه تحصیل در مدارس کشور کانادا باشد. درخواست کاستودین یا قیم کانادایی نیز یکی از این مسائل و شرایط مهم و قابل اجرا است.
در پاسخ به این سوال که کاستودین چیست، باید بگوییم که قیم کانادایی یا Custodian در واقع شخصی است که سرپرستی دانش آموز را در کشور کانادا بر عهده میگیرد و وظایف بخصوصی نیز دارد. داشتن قیم یا کاستودین یکی از اصلیترین شرایط ادامه تحصیل در مدارس کشور کانادا برای دانش آموزان و اتباع خارجی است. در ادامه برایتان خواهیم گفت که در چه شرایطی دانش آموز با کاستودین یا قیم و سرپرست نیاز خواهد داشت، با ما همراه باشید.
بررسی شرایط کودکانی که نیازمند قیم یا کاستودین Custodian هستند
لازم به ذکر است که کودکان خردسال که زیر سن قانونی هستند برای مهاجرت به کشور کانادا نیاز دارند که با خانواده و سرپرست خود همراه شوند و چنانچه خانواده و سرپرست کودک شرایط همراهی او را بنا به دلایلی نداشته باشند؛ باید برای کودک قیم و سرپرست درنظر گرفته و درخواست کاستودین یا قیم کانادایی بدهند. توجه داشته باشید که سن قانونی در ایالاتهای مختلف کشور کانادا متفاوت بوده و در برخی از استانها ۱۹ سال و در برخی ۱۸ سال سن قانونی است.
چنانچه کودک زیر ۱۸ یا ۱۹ سال به همراه خانوادهای که دارای مجوز تحصیل در خارج و کار باشند، به کشور کانادا مهاجرت کند، نیازمند قیم کاستودین نبوده و خانواده و والدین او حکم سرپرست او را دارند و نیازمند به دریافت اجازه اقامت تحصیلی و مدارک سرپرستی ویژه برای مدارس کانادایی نیستند. (در بعضی مواقع حتی با وجود همراه بودن خانواده با فرزند باز درخواست کاستودین از طرف آفیسرصورت می گیرد) در ادامه برایتان خواهیم گفت که چه افرادی قادر به پذیرش سرپرستی فرزندان شما در کشور کانادا خواهند بود.
معرفی افراد و کسانی که میتوانند سرپرستی و قیومت فرزندان شما را به عهده بگیرند
چنانچه تصمیم به فرستادن فرزند خود به کشور کانادا برای ادامه تحصیل گرفتهاید، در درجه اول لازم و ضروری است که او را به مقصد کشور کانادا همراهی کنید. اگر امکان همراهی فرزند خود را نداشته باشید، لازم و ضروری است که برای او قیم و یا سرپرست انتخاب کنید. لازم و ضروری است که قیم انتخاب شده شهروند کانادایی بوده و دارای اقامت دائم این کشور نیز باشد.
شخصی را که به عنوان سرپرست فرزند خود انتخاب میکنید باید به خوبی بشناسید و شخص باید بالغ بوده و بالای ۱۹ سال سن داشته باشد. این شخص باید ثابت کند که مسئولیت پذیر است و میتواند در طول اقامت کودک شما از او مراقبت و پشتیبانی نماید. به طور کلی برای درخواست کاستودین یا قیم کانادایی تنها یک نفر را میتوانید به عنوان سرپرست انتخاب کنید و داشتن سرپرست نیز ضروری و لازم برای امکان تحصیل در مدارس کشور کانادا است.
معمولا افرادی که فرزندان خود را بدون همراهی خودشان به کشور کانادا میفرستند، دارای یک اقوام در کشور کانادا هستند که این شخص خود به تنهایی اقامت دائم کشور کانادا را داشته و شرایط پذیرش سرپرستی دانش آموز را دارد. البته لازم به ذکر است اگر شما اقوام و خویشاوندی که دارای اقامت دائم کانادا باشد، نداشته و نمیشناسید هیچ جای نگرانی وجود ندارد؛ زیرا میتوانید به راحتی برای درخواست قیم کانادایی اقدام کنید.
یکی از مناسبترین راهکارها برای یافتن قیم مناسب برای فرزندان کمک گرفتن از موسسات مهاجرتی است و شما عزیزان نیز در این زمینه میتوانید از کارشناسان و مشاورین موسسه بینا اپلای مشورت و راهنمایی بگیرید.

بررسی مسئولیتهای اصلی سرپرست یا قیم دانش آموز در کانادا (وظایف قیم کانادایی)
قبل از اینکه نسبت به درخواست کاستودین یا قیم کانادایی اقدام کنید، لازم و ضروری است که نسبت به مسئولیتهای سرپرست و فرزند خود در کشور کانادا آگاهی داشته باشید
ما در این قسمت از وبسایت بینا اپلای هر آنچه لازم است درباره مسئولیتهای اصلی کاستودین دانشآموزی کشور کانادا بدانید برایتان خواهم گفت.
فرقی نمیکند که شخص سرپرست از وابستگان و خویشان شما باشد و یا شخصی کاملا غریبه. در هر صورت این شخص مسئولیت و وظایفی به عنوان کاستودین و قیم فرزند شما برعهده دارد. مسئولیتهای کاستودین را میتوانیم به چهار بخش زیر تقسیم بندی کنیم. این موارد عبارتاند از:
۱. در وهله اول مسئولیت کاستودین شامل وظایفی مربوط به ورود دانش آموز به کشور کانادا است و ایشان باید ابتدا در جلسه ورودی و پذیرش دانش آموز در دفتر پذیرش بین المللی WRDSB شرکت نماید و همراه فرزند شما به عنوان قیم برای ثبت نام در مدرسه کانادایی رفته و کلیه فرمهای مربوطه را مورد مطالعه قرار داده و امضا کند.
۲. بخش دوم وظایف و مسئولیتهای سرپرست فرزند در کشور کانادا. این است که قیم نقش اولیا و والدین دانش آموز را بازی کرده و مدارس برای امور آموزشی و تربیتی با این قبیل از افراد تماس بگیرند.
۳. بخش سوم وظایف کاستودین و قیم کانادایی این است که در صورت نیاز مدرسه به منظور فعالیتها و برنامههای ویژه رضایت کتبی ارائه داده و در این زمینه حتما با والدین کودک دانش آموز در این زمینه مشورت کنند.
۴. چهارمین بخش از وظایف مهم سرپرست و قیم دانش آموز در کشور کانادا مربوط به حفظ ارتباط با سرپرست است. در واقع اولیا باید اطلاعات دقیقی در زمینه نحوه زندگی و تحصیل فرزند خود داشته باشند و همواره با قیم در ارتباط باشند. در ادامه برخی از مهمترین مسئولیتهای قیم یا سرپرست کانادایی را به صورت کلی برایتان بیان و عنوان خواهیم کرد.

مهمترین مسئولیتهای کاستودین یا قیم کانادایی
پس از درخواست کاستودین یا قیم کانادایی لازم است که بدانید موارد و گزینههای زیر از جمله مهمترین مسئولیتهای سرپرست کانادایی بوده و شخصی که به عنوان سرپرست و قیم فرزند خود انتخاب میکنید، باید نسبت به انجام این مسئولیتها وظیفهشناس بوده و کلیه آنها را رعایت نمایند. این موارد عبارتاند از:
- به منظور فرایند تمدید مجدد اقامت تحصیلی دانش آموزان برای سال تحصیلی آتی اقدام نماید.
- چنانچه اطلاعات دانش آموز، نظیر آدرس و سایر نشانیها تغییر کند؛ باید به پذیرشهای بینالمللی اطلاع بدهد.
- چنانچه شخص کاستودین یا قیم کانادایی از مسئولیت خود پشیمان شده و سرباز بزند، لازم و ضروری است که سرپرست جدید را به دفتر پذیرش بین المللی معرفی نماید.
- باید همواره تماس مداوم و آگاهانه با دانش آموز را حفظ نماید.
- به منظور باز کردن حسابهای بانکی همواره همراه و راهنمای دانش آموز باشد.
- برای دانشآموز خارجی که سرپرستی آن را عهده دار شده است، تلفن همراه خریداری کند.
- هزینههایی که دانش آموز باید به مدرسه بپردازد باید توسط قیم یا سرپرست کانادایی پرداخت شوند.
- قیم کانادایی موظف است که دانش آموز را با مراکز مهم جوامعی کانادایی آشنا کند و به اماکنی مانند کتابخانهها، باشگاههای بدنسازی و سالنهای فرهنگی ببرد.
- یک قیم مسئولیت پذیر همواره به سلامت ذهنی، جسمی و عاطفی دانش آموز توجه دارد.
- کلیه قوانین و مقررات محلی را به دانشآموز توضیح داده و گوشزد میکند.

بررسی شرایط تایید مدارک کاستودین و قیم کانادایی
بررسی مزیت های تحصیل در کشور کانادا
تحصیل در کشور کانادا دارای مزایای متعددی است که موارد زیر از جمله مهمترین مزایای تحصیل در مدارس کشور کانادا محسوب میشوند.
۱. دولت کانادا از تمامی جهتهای مختلف از دانشآموزان و دانشجویان که در این کشور به تحصیل میپردازند حمایت میکند و به جرئت میتوانیم بگویم که دانش آموزانی که در مدارس کشور کانادا تحصیل میکنند آینده درخشانی از نظر شغلی و یا تحصیل در دانشگاه خواهند داشت.
۲. با یک سرچ ساده متوجه میشوید که سیستم آموزشی کشور کانادا به شدت ایدهآل و مطلوب بوده و از نظر آمادگی ذهن فرزند برای ورود به دانشگاه و جوامع بزرگتر به شدت پیشرفته و مدرن است.
۳. کشور کانادا از نظر امنیت و میزان جرم و جنایت در شرایط مطلوبی بوده و فرزند شما به دور از دردسر و خطرات احتمالی میتواند به تحصیل پرداخت و دانش مورد نیاز خود را کسب کند.
۴. هزینههای تحصیل در کشور کانادا در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی و آمریکایی کمتر بوده و از این نظر برای خانوادههای ایرانی کاملاً مقرون به صرفه است.
۵. خانوادههای دانش آموز نیز میتوانند به همراه او به کشور کانادا مهاجرت کرده و در این زمینه ویزای همراهی دانش آموز دریافت کنند.
جمع بندی و سخن پایانی
در این مقاله از وبسایت بینا اپلای برای آن دسته از خانوادههایی که تمایل دارند فرزند خود را برای ادامه تحصیل به کشور کانادا بفرستند، اطلاعات مفیدی در زمینه درخواست کاستودین یا قیم کانادایی ارائه دادیم.
چنانچه شما نیز تمایل داشته باشید که فرزند خود را بدون همراهی خود به کشور کانادا برای ادامه تحصیل در مدارس کانادایی بفرستید، می میتوانید به طریق گفته شده برای درخواست دریافت کاستودین و سرپرست کانادایی اقدام کنید.