اخبار اصلیمهاجرت

شرایط مهاجرت به کانادا و اخذ اقامت کانادا در سال 2024

کانادا یکی از بهترین مقاصد مهاجرتی در جهان است که سالانه ایرانیان زیادی به آن مهاجرت می‌کنند.

 

عصر کانادا – طبق آمار، حدود 423 هزار ایرانی در کانادا اقامت دارند. به این معنا که مهاجرت به کانادا یکی از گزینه‌های همیشگی ایرانیان برای مهاجرت بوده است. به خصوص در دوران جاستین ترودو (Justin Trodo) نخست وزیر کانادا و رهبر حزب لیبرال، شرایط مهاجرت به کانادا برای ایرانیان راحت‌تر شد، به طوری که شاهد رشد چشمگیری در پذیرش ایرانیان در کانادا بودیم.

زمانی که به مهاجرت به کانادا فکر می‌کنید، احتمالاً به دلیل یکی از این موارد است: نگرانی از آینده فرزندانتان؛ آینده شغلی خود؛ افزایش درآمدتان و داشتن یک زندگی متعادل از کار و تفریح! در ادامه این مطلب که به تایید وکلای مهاجرتی ما رسیده است، با جزئیات کامل، شرایط جدید اخذ اقامت کانادا در سال 2024، انواع روش‌ها، مدارک و مراحل اخذ انواع ویزای کانادا به‌همراه مدت زمان ویزا شدن را با هم مرور خواهیم کرد.

شرایط مهاجرت به کانادا در  2024

طبق جدیدترین اخبار مهاجرت به کانادا، این کشور قصد دارد بین سال‌های 2024 تا 2026 حدود 500 هزار مهاجر جدید جذب کند. این عدد در کل تاریخ جذب مهاجران کانادا، بی‌سابقه است! بخش زیادی از این مهاجران قرار است از میان کلاس اقتصادی (انواع روش‌های کاری و سرمایه‌گذاری) انتخاب شوند. پس طبیعی است که در جدیدترین شرایط مهاجرت به کانادا، روی مواردی مانند داشتن تخصص و مهارت، سابقه کار، توان مدیریتی و داشتن سرمایه کافی تمرکز بیشتری شود. در ادامه، شرایط ویژه هر روش را بررسی کرده‌ایم. اما اگر هر کدام از موارد زیر را داشته باشید، شرایط مهاجرت به کانادا را ندارید:

  • پول کافی برای زندگی در کانادا نداشته باشید.
  • دارای سوء سابقه باشید.
  • مبتلا به بیماری‌های واگیردار باشید.
  • یا به هر دلیلی درباره شرایط خود به اداره مهاجرت کانادا، دروغ گفته باشید.

?نکته: اگر سابقه ریجکتی ویزا دارید، ممکن است پروسه مهاجرت تان دچار مشکل شود، اما لزوماً به این معنا نیست که با سابقه ریجکتی نمی‌توانید دیگر به کانادا مهاجرت کنید. لازم است که علت ریجکتی ویزای کانادا، توسط وکلای مهاجرتی خبره بررسی شود و بهترین تصمیم برای ارائه مجدد درخواست ویزا اتخاذ شود. با پر کردن فرم ارزیابی مهاجرت می‌توانید از شرایط خود برای مهاجرت به کانادا اطمینان حاصل کنید.

پاسخ به چند تا از مهم‌ترین دغدغه‌های شما

 

هزینه مهاجرت به کانادا بسته به هر روش متفاوت است، اما در کل (جدای از هزینه‌های جانبی مانند مشاوره، ترجمه مدارک و… که حداقل یک میلیارد تومان هزینه دارد)، هزینه مهاجرت یک فرد مجرد تقریباً 15500 دلار و برای یک زوج حدود 21000 دلار و خانواده دارای فرزند بین 25000 تا 30000 دلار است. توجه داشته باشید که این هزینه تقریبی است و فقط شامل هزینه‌های دولتی مهاجرت به کانادا است.

راه های مهاجرت به کانادا: دو مسیر اقامت دائم و موقت

راه‌های مهاجرت به کانادا، شامل دو دسته روش‌هایی که به اقامت دائم می‌رسند و روش‌هایی که به اقامت موقت می‌انجامند، تقسیم‌بندی می‌شوند. راه‌هایی که شما را به اقامت دائم کانادا می‌رسانند نیز شامل 3 کلاس مختلف اقتصادی (انواع روش‌های کاری و کارآفرینی)، خانواده (اسپانسرشیپ) و بشردوستانه (پناهندگی) هستند. و اما روش‌هایی که منجر به اقامت موقت کانادا می‌شوند، شامل انواع ویزای ورود موقت و اقامت موقت (مانند کاری، تحصیلی و ویزای توریستی) هستند که البته تحت شرایطی امکان تبدیل به اقامت دائم دارند.

راه‌هایی که به اخذ اقامت دائم کانادا می‌رسند جذاب‌ترین روش‌های مهاجرت به کانادا، همان‌هایی هستند که به اخذ اقامت دائم این کشور منجر می‌شوند. در ادامه این روش‌ها را در 3 دسته کلاس اقتصادی، کلاس خانواده و کلاس بشردوستانه معرفی کرده‌ایم:

اینفوگرافی روش های اخذ اقامت دائم کانادا

روش‌های کلاس اقتصادی (Canadian economic immigration programs) منظور از روش‌های کلاس اقتصادی، آن دسته از روش‌های مهاجرت به کانادا هستند که تاثیر مثبتی روی اقتصاد کانادا دارند و منجر به رونق آن می‌شوند. بدین منظور، کانادا به‌دنبال جذب نیروهای کار و سرمایه‌گذاران است. این روش‌ها شامل موارد زیر هستند:

برنامه فدرال اسکیل ورکر (Skilled Worker) ویژه نیروی کار متخصص

فدرال اسکیل ورکر(Skilled Worker) ویژه نیروهای کاری است که در یکی از مشاغل مورد نیاز کانادا، مهارت ویژه دارند. این افراد باید شرایط عمومی زیر را داشته باشند:

  • سن بین 18 تا 47 (در غیر این صورت امتیاز مربوط به سن را از دست می‌دهید)
  • حداقل تحصیلات لیسانس
  • داشتن 1 سال سابقه کار مرتبط
  • داشتن جاب آفر (برای کسب امتیاز بیشتر)
  • حداقل نمره 7CLB (زبان انگلیسی که معادل نمره 6 آیلتس جنرال در چهار مهارت است) یا NCLC7 در زبان فرانسوی
  • تمکن مالی (فرد مجرد $13,757 و یک زوج: $17,127 دلار کانادا)

جزئیات این روش را به‌همراه مشاغل مورد نیاز آن، می‌توانید به‌طور کامل در صفحه اختصاصی ویزای اسکیل ورکر کانادا بخوانید.

برنامه فدرال اسکیل ترید (Skilled Trades) ویژه نیروی کار فنی

روش اسکیل ترید (Skilled Trades) نیز ویژه افرادی است که در مشاغل فنی مورد نیاز کشور کانادا، تخصص و مهارت دارند. برای شرکت در این روش، باید حداقل شرایط عمومی زیر را داشته باشید:

  • دست کم 2 سال سابقه کاری تمام وقت مرتبط با حرفه خود در 5 سال گذشته
  • داشتن مدرک زبان (حداقل CLB 4)
  • تأیید سلامت پزشکی
  • عدم سوءپیشینه
  • داشتن جاب آفر
  • داشتن تمکن مالی موردنیاز (فرد مجرد $13,757 و یک زوج: $17,127 دلار کانادا)

مهم‌ترین تفاوت بین اسکیل ترید و اسکیل ورکر این است که اسکیل ترید وابسته به مشاغل فنی حرفه‌ای مثل نجاری، جوشکاری، برق خودرو، مشاغل تعمیراتی و… است. ولی اسکیل ورکر به مشاغل فنی مثل مهندس برق، مهندس مکانیک،مهندسی پلیمر و… اشاره دارد که دارای مدارک دانشگاهی هستند. جزئیات کامل درباره این روش را نیز می‌توانید در صفحه ویزای اسکیل ترید کانادا بخوانید.

برنامه تجربه کار کانادایی (Canadian Experience Class)

تجربه کار کانادایی (CEC) ویژه افرادی است که سابقه کار در کشور کانادا دارند. البته این سابقه باید در یک‌سری مشاغل خاص باشد که لیست آن را می‌توانید در صفحه اختصاصی تجربه کار کانادایی بخوانید.

⚠️هشدار: سابقه کاری این افراد برای این روش پذیرفته نیست: پناهنده‌ها، افرادی که بدون مجوز قانونی در کانادا کار کرده‌اند، افرادی که به صورت خود اشتغال در کانادا مشغول به کار بوده‌اند و دانشجویانی که حین تحصیل در کانادا کار می‌کردند.

?نکته: برای شرکت در 3 برنامه بالا (فدرال اسکیل ورکر، فدرال اسکیل ترید و تجربه کار کانادایی) باید از طریق سیستم اکسپرس انتری اقدام کنید. این سیستم آنلاین براساس امتیازبندی، متقاضیان مهاجرت به کانادا را انتخاب می‌کند. جزئیات مربوط به آن را در صفحه اکسپرس انتری کانادا بخوانید.

سه برنامه اسکیل ورکر، اسکیل ترید و تجربه کانادایی از طریق سیستم اکسپرس انتری اجرا می شود

سه روش اسکیل ورکر، اسکیل ترید و تجربه کانادایی از طریق سیستم اکسپرس انتری اجرا می‌شوند.

برنامه‌های استانی کانادا یا PNP

معمولاً استان‌های کانادا، هرساله بسته به نیاز خود (رونق اقتصادی یا جبران کمبود نیروی کار) برنامه‌های مهاجرتی‌شان را معرفی می‌کنند. این برنامه‌ها در 4 دسته جذب دانشجو، سرمایه‌گذار، نیروی کار ماهر و نیمه ماهر، طبقه‌بندی می‌شوند. از طریق این برنامه‌ها، امکان کار و زندگی در کانادا را خواهید داشت. اگر از طریق اکسپرس انتری اقدام کنید، 600 امتیاز اضافه (تضمینی برای تایید درخواست) دریافت می‌کنید و در کمتر از 6 ماه اقامت کانادا را خواهید گرفت. در این روش بیش از 80 برنامه مهاجرتی وجود دارد که با توجه به شرایط‌تان حق انتخاب متنوعی خواهید داشت. در نتیجه بهتر است برنامه‌های استانی کانادا را بخوانید.

برنامه خوداشتغالی (Self-employed) ویژه هنرمندان و ورزشکاران

برنامه خوداشتغالی کانادا (Self-employed) ویژه هنرمندان و ورزشکاران است. در ایران به نام‌های ویزای هنرمندان کانادا و ویزای ورزشکاران هم شناخته می‌شود. ورزشکاران حرفه‌ای یا افرادی که در شاخه‌های هنری و فرهنگی، سوابق کاری مرتبط و رزومه قوی دارند می‌توانند از این روش شرایط اقامت کانادا را برای خود فراهم کنند. اطلاعات دقیق‌تر را در صفحه ویزای خوداشتغالی کانادا بخوانید. بنابراین اگر در فعالیت‌های فرهنگی یا ورزشی، در سطح بین‌المللی درخشیده‌اید (مثلاً مدال یا جوایز مهم دریافت کرده‌اید) و می‌توانید برای کشور کانادا هم افتخارآفرینی کنید، این روش، مناسب شما است.

برنامه کارآفرینی ویژه مدیران و سرمایه‌گذاران

اخذ ویزای کارآفرینی کانادا، یکی از چند روش سرمایه‌گذاری در این کشور است که اگر 250 هزار الی 350 هزار دلار سرمایه، به‌همراه یک طرح کسب‌وکار جذاب و سودآور دارید، مناسب شماست. جزئیات تکمیلی را در صفحه ویزای کارآفرینی کانادا بخوانید.

راه‌اندازی استارتاپ (Start-up Visa) ویژه صاحبان کسب‌وکارهای نوآفرین

راه اندازی استارتاپ در کانادا

ویزای استارتاپ کانادا، ویژه افرادی است که ایده مناسبی برای راه‌اندازی کسب‌وکار در کانادا دارند و می‌توانند به‌همراه خانواده یا شرکای خود، اقامت دائم بگیرند. برای اخذ اقامت استارتاپی، باید حداقل 13757 دلار کانادا (برای یک نفر) تمکن مالی داشته باشید. ابتدا باید یک ایده استارتاپی ارائه دهید و پس از آن یک بیزینس پلن قوی بنویسید که بتوانید به‌واسطه آن، نظر یکی از سازمان‌های حمایت کننده کانادایی را جلب کنید. جزئیات بیشتر را در صفحه ویزای استارتاپ کانادا بخوانید.

مهاجرت ویژه پرستاران خانگی یا پرستار کودک

به‌عنوان پرستار، شانس اخذ اقامت دائم کانادا را دارید. اما منظور از پرستار در این برنامه، پرستاران خانگی یا پرستاران کودکان است. دیگر برنامه‌های مرتبط با این روش، فعلا از سوی اداره مهاجرت کانادا بسته شده است. مهمترین شرط شرکت در این برنامه، اخذ جاب‌آفر معتبر مرتبط با شغل پرستاری از کودکان یا پرستاران خانگی است. نکته مثبت این روش، مجوز کاری است که برای شما صادر می‌شود. با این مجوز کار، شما آزادانه می‌توانید برای هر کارفرمایی در کانادا کار کنید و با کسب سابقه کار کانادایی لازم، برای اخذ اقامت دائم کانادا اقدام کنید.

برنامه تجربه کار کبکی (PEQ) ویژه افرادی که سابقه کار در کبک دارند

برنامه تجربه کار کبکی (PEQ) ویژه نیروهای کار و دانشجویان خارجی است که در استان کبک کانادا تحصیل یا کار کرده‌اند. افراد متقاضی این لاین به حداقل 6 ماه کار یا تحصیل در کبک، مهارت زبان فرانسه، تمکن مالی کافی و عدم سوءسابقه کیفری نیاز دارند. جهت کسب اطلاعات دقیق‌تر برای پی بردن به شرایط ویژه نیروهای کار و دانشجویان در این لاین به صفحه تجربه کار کبکی مراجعه کنید.

برنامه حوزه آتلانتیک (AIP) ویژه نیروهای کار متخصص

تصویر منطقه آتلانتیک کانادا روی نقشه با مهر تائید ویزا

برنامه مهاجرت آتلانتیک کانادا (AIP) به کارفرمایان در 4 استان آتلانتیک، یعنی نیوفاندلند و لابرادور (Newfoundland and Labrador)، نیوبرانزویک (New Brunswick)، نوا اسکوشیا (Nova Scotia) و جزیره پرنس ادوارد (Prince Edward Island) این امکان را می‌دهد تا نیروهای کار متخصص و نیمه متخصص خارجی و فارغ‌التحصیلان بین‌المللی که می‌خواهند در این منطقه زندگی و کار کنند را جذب کنند و از این طریق اقامت کشور کانادا را بگیرند. 4 شرط اصلی مهاجرت به این مناطق شامل سابقه کار، مدرک تحصیلی، مدرک زبان و تمکن مالی است که در صفحه برنامه مهاجرتی آتلانتیک کانادا با جزئیات دقیق‌تری آن‌ها را بررسی کردیم.

برنامه مناطق روستایی ویژه نیروهای کار یا RNIP

برنامه آزمایشی مهاجرت به روستاها و مناطق کم‌جمعیت (RNIP) در سال 2019 برای رشد اقتصادی و جمعیتی این مناطق معرفی شد. این مناطق در 5 استان بریتیش کلمبیا (British Columbia)، آلبرتا (Alberta)، مانیتوبا (Manitoba)، ساسکاچوان (Saskatchewan) و انتاریو (Ontario) قرار دارند. لیست شهرهای این مناطق به‌طور مداوم آپدیت می‌شود؛ هرچند در حالِ حاضر، 11 شهر کوچک در لیست پایلوت مهاجرت روستایی کانادا قرار دارند:

  1. تیمینس (Timmins)
  2. نورث بی (North Bay)
  3. سادبری (Sudbury)
  4. ثاندر بی (Thunder Bay)
  5. سو سنت‌ماری Sault-Ste-Marie
  6. Gretna-Rhineland-Altona-Plum Coulee
  7. برندن (Brandon)
  8. موس جاو (Moose Jaw)
  9. کلرشولم (Claresholm)
  10. کوتنیز (Kootenays)
  11. ورنن (Vernon)

این پایلوت یک روش مهاجرتی کاری است و استان مورد نظر پس از بررسی نیازهای خود به نیروی کار، متقاضیان را تایید کرده و برای آن‌ها ورک پرمیت صادر می‌کند.

روش‌های کلاس خانواده (Family Class)

کانادا اهمیت ویژه به حفظ پیوند میان اعضای خانواده می‌دهد. برای همین 2 راه پیش پای مهاجرین گذاشته تا در کانادا نیز در کنار هم بتوانند کار و زندگی کنند.

اسپانسرشیپ همسر یا Spouse Sponsorship

مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج یا همان اسپانسرشیپ همسر، یکی از ساده‌ترین روش‌های مهاجرت است؛ اما نه به این سادگی‌ها هم که شما فکر می‌کنید! IRCC (اداره مهاجرت کانادا) صراحتاً اعلام کرده است افرادی که فکر می‌کنند ازدواج صوری و ساختگی، بلیت ورود آن‌ها به کانادا است، سخت در اشتباه هستند. اگر می‌خواهید با این روش به کانادا مهاجرت کنید، باید شرایط زیر را داشته باشید:

  • بالای 18 سال باشید!
  • با فردی که شهروندی یا اقامت دائم کانادا (PR) را دارد ازدواج کرده باشید.
  • سلامت پزشکی شما به تایید برسد.
  • روابط شما با فرد مورد نظر به‌هیچ‌وجه صوری و ساختگی نباشد. (این مورد به شدت در مصاحبه‌های مختلف بررسی می‌شود)

این نکته را هم باید بدانید که؛ با ازدواج با یک شهروند کانادایی، همان موقع به شما تابعیت داده نمی‌شود. شما باید با اسپانسرشیپ همسر کانادایی خود وارد این کشور شوید و حداقل 3 سال در کانادا زندگی کنید. بعد از 3 سال می‌توانید اقامت دائم کانادا را بگیرید.

اسپانسرشیپ اعضای خانواده Family Sponsorship

تصویر خانواده‌ای در فرودگاهی در کانادا

اگر یکی از اقوام درجه یک شما (مانند همسر، پدر، مادر، خواهر، برادر، پدربزرگ و مادربزرگ، نوه، فرزند) در کانادا اقامت دائم دارد و می‌تواند شما را حمایت مالی کند، این روش بهترین و سریع‌ترین راه اخذ اقامت دائم کانادا است. از مزایای این روش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد

  • در این روش نیازی به مدرک زبان ندارید.
  • نیازی به ارائه تمکن مالی نیست.
  • نیازی به ارائه مدرک تحصیلی نیست.
  • لازم نیست حتماً در کانادا کار کنید اما اجازه کار در کانادا را دارید.
  • بعد از 3 سال می‌توانید اقامت دائم کانادا را بگیرید.

جزئیات تکمیلی را در مطلب ویزای اسپانسرشیپ کانادا بخوانید. لازم به ذکر است از این روش به عنوان ارزانترین راه مهاجرت به کانادا، مهاجرت رایگان به کانادا یا مهاجرت خانوادگی به کانادا نام دارد.

کلاس بشردوستانه (Humanitarian Class)

برنامه‌های موجود در کلاس بشردوستانه، مربوط به انواع روش‌های پناهندگی به کانادا می‌شود که در ادامه توضیح مختصری درباره آن ارائه کرده‌ایم.

اخذ پناهندگی کانادا

به‌جز در موارد استثنایی، پناهندگی روش مناسبی نیست و هیچ‌یک از وکلا و مشاوران مهاجرتی این روش را توصیه نمی‌کنند. با در نظر گرفتن خطرات، مشکلات و معضلات پناهندگی و مدت زمان بررسی پرونده، این روش از آخرین راه‌های مهاجرت است. روش‌های مهاجرت به کانادا، آن‌قدر متنوع است که تقریباً هر فرد با هر شرایطی که داشته باشد، می‌تواند از روش‌های قانونی برای مهاجرت به این کشور استفاده کند. معمولا به باور مردم چنین روشی مهاجرت رایگان به کانادا تلقی می‌گردد.

راه‌هایی که به اخذ اقامت موقت کانادا می‌رسند

یک سری از راه‌های مهاجرت به کانادا، به شما اجازه اقامت موقت در این کشور را می‌دهند. به تعبیری متقاضیان برای کار یا تحصیل به‌طور موقت به این کشور مهاجرت می‌کنند. در نتیجه در پاسپورت این افراد، ویزای اقامت موقت تحت عنوان TRV (Temporary Resident visa) درج می‌شود. البته همیشه راهی برای تبدیل این اقامت موقت به دائم وجود دارد. در ادامه می‌توانید روش‌های اخذ اقامت موقت کانادا را مشاهده کنید:اینفوگرافی روش های اخذ اقامت موقت کانادا

ویزای کار کانادا

روش‌های کاری کانادا متنوع هستند. در همه آن‌ها یک وجه مشترک وجود دارد و آن هم اخذ ورک پرمیت یا مجوز کار است. توضیحات این روش‌ها را در ادامه بخوانید.

تصویر افرادی که با ویزای کار کانادا، به این کشور مهاجرت کرده اند

مهاجرت کاری به کانادا با جاب‌آفر (Job Offer) یا پیشنهاد شغلی

یکی از روش‌های مهاجرت کاری به کانادا که اقامت موقت را به‌همراه دارد، اخذ ویزای کار موقت با استفاده از جاب‌آفر (Job Offer) است. در این روش کارفرمای کانادایی برای پر کردن جایگاه شغلی به متقاضیانی که شرایط لازم را داشته باشند، جاب‌آفر می‌دهد. لازم به ذکر است که شغل مورد نظر نباید در بازار کار کانادا و از میان ساکنان دائمی این کشور متقاضی داشته باشد. معمولا ویزای کاری که برای این مشاغل صادر می‌شود، 2 الی 3 ساله است. کارجو می‌تواند بعد از ورود به کانادا و فعالیت در این شغل، با استفاده از سایر روش‌ها مثل اسکیل ورکر یا اسکیل ترید، اقامت خود را به دائم تبدیل کند.

ویزای ICT و IMP ویژه مدیران

ویزای ICT، ویژه مدیرانی است که قصد دارند شرکت فعلی خود در ایران را بین‌المللی کنند و به‌همراه کارکنانشان به کانادا انتقال دهند. ویزای IMP هم نوعی مهاجرت کاری است که شما در آن نیازی به LMIA ندارید. این روش، 6 برنامه مهاجرتی دارد که ایرانی‌ها تنها در 2 مورد از آن‌ها می‌توانند شرکت کنند. یکی همان ICT است و دیگری برنامه منفعت عمده اقتصادی. در این روش شما باید یک کسب‌وکاری داشته باشید که منفعت اقتصادی و اشتغال‌زایی برای کانادا داشته باشد. بنابراین اگر صاحب یک شرکت هستید، پروانه‌های تجاری دارید، جزو مدیران ارشد هستید یا حتی در بخش‌های صنعتی و تولیدی فعالیت مدیریتی می‌کنید و می‌خواهید در کانادا کسب‌وکار جدیدی راه‌اندازی کنید یا یک بیزنس آماده را تحویل بگیرید، برنامه IMP کانادا برای شما مناسب است. جزئیات بیشتر این دو روش را در دو صفحه ویزای ICT کانادا و ویزای IMP کانادا بخوانید.

ثبت شرکت در کانادا ویژه صاحبان کسب‌وکار

در برنامه ثبت شرکت در کانادا (Own-operator)، افراد مالکیت و اداره یک کسب‌وکار در کانادا برعهده می‌گیرند. برای ثبت شرکت در کانادا، باید از طریق یکی از دو روش ثبت شرکت فدرال یا ثبت شرکت استانی اقدام کنید و حدود 250 هزار دلار برای آن کنار بگذارید. در روش استانی، با توجه به اینکه استان خاصی برای ثبت شرکت انتخاب می‌شود، شرایط هر استان متفاوت است. شرایط ثبت شرکت در کانادا با توجه به نوع شرکت، استانِ مد نظر و موارد دیگر متفاوت است.

خرید بیزینس در کانادا ویژه سرمایه‌گذاران

اگر بیش از 150 هزار دلار سرمایه دارید، می‌توانید یکی از بیزینس‌های آماده فروش در کانادا را بخرید و اقامت دائم بگیرید. در این روش شما در بدو ورود به کانادا، مشغول به کار می‌شوید یا حتی اگر بیزنس خریداری شده خود را دوست ندارید، می‌توانید آن را بفروشید و کار جدیدی را آغاز کنید. این بیزینس‌ها ممکن است کافی‌شاپ، رستوران، آرایشگاه، داروخانه و… باشد. تقریباً 33 درصد از صاحبان مشاغل در کانادا مهاجر هستند که به نوبه خود یک آمار قابل‌توجهی است. جزئیات این روش را در صفحه خرید بیزینس در کانادا بخوانید.

فقط همین امسال، بیش از 45 نفر از طریق موسسه ما با این روش، ویزای کانادا دریافت کرده‌اند…! اگر شما هم می‌خواهید از این روش پرطرفدار و محبوب استفاده کنید، همین حالا، از طریق لینک زیر وقت مشاوره خود را با کارشناس ویژه پارسی کانادا رزرو کنید!

خرید فرانچایز در کانادا ویژه سرمایه‌گذاران

منظور از خرید فرانچایز کانادا، در واقع خرید مجوز کسب‌وکاری است که با استفاده از آن می‌توانید از نام تجاری یک برند با سابقه برای خدمات دهی و سرویس دهی به مشتریان استفاده کنید. با استفاده از این مجوز، شخص می‌تواند یک شعبه از برند مورد نظر را تأسیس کند. با خرید فرانچایز، شما سرمایه خود را برای خرید حق استفاده از یک برند صرف می‌کنید و از سود آن نیز بهره می‌برید. جزئیات این روش را در صفحه خرید فرانچایز در کانادا بخوانید.

ویزای تحصیلی کانادا

اگر دیپلم دارید و می‌خواهید در کانادا ادامه تحصیل دهید، اگر مدرک کارشناسی دارید و به دنبال تحصیلات عالیه در کانادا هستید و حتی اگر می‌خواهید از بورسیه‌های دانشگاه‌های کانادا برای تحصیل رایگان در این کشور استفاده کنید، ویزای تحصیلی کانادا، بهترین انتخاب برای شماست. برای تحصیل در کانادا، باید نمره 6 آیلتس یا بالاتر و همچنین حدود 10 هزار دلار هم تمکن مالی داشته باشید. هزینه تحصیل در این کشور را نیز می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید:

هزینه‌های تحصیل در کانادا مبلغ (دلار)
اخذ استادی پرمیت 150
مجوز اخذ اقامت موقت 200
انگشت‌نگاری 85
ثبت‌نام (متفاوت در دانشگاه‌های مختلف) بین 40 الی 260
شهریه هر ترم در مقطع کارشناسی (متغیر در دانشگاه‌های مختلف) حدوداً 36 هزار در سال
شهریه هر ترم در مقطع کارشناسی ارشد (متغیر در دانشگاه‌های مختلف) حدوداً 21 هزار در سال
هزینه زندگی دانشجویی در کانادا برای یک سال حدوداً 15 هزار

برخی از برنامه‌های تحصیل در کانادا، دارای دوره‌های کارآموزی هستند. درواقع شما هم باید تحصیل کنید و هم کار. برای این منظور لازم است که جهت اخذ مجوز co-op یا intern work permit اقدام کنید. البته باید حتما دارای اِستادی پرمیت معتبر و تاییده دانشگاه مبنی بر اینکه کار، بخشی از دوران تحصیل شماست، باشید. ریز جزئیات را در این باره در مطلب کوآپ کانادا بخوانید.

ویزای کار پس از تحصیل یا PGWP

کار پس از تحصیل در کانادا که با عنوان (PGWP) شناخته شده است، یک مجوز کار موقت است که به دانشجویان خارجی که از یک موسسه آموزشی منتخب (DLI) در کانادا فارغ‌التحصیل شده‌اند، اجازه می‌دهد تا پس از اتمام تحصیلات خود، برای مدت معینی در این کشور کار کنند. با ویزای کار پس از تحصیل در کانادا می‌توانید 3 سال دیگر در کانادا کار کنید و شرایط اخذ اقامت دائم کانادا را برای خود فراهم کنید.

ویزای توریستی کانادا

اگر قصد دیدار خانواده یا فرزندان خود در کانادا را دارید یا می‌خواهید به‌عنوان توریست به کشور کانادا سفر کنید یا حتی اگر قصد کار و تحصیل در کانادا را دارید و البته اگر با هدف بررسی موقعیت‌های تجاری یا جلسات کاری قصد سفر به کانادا را دارید، ویزای توریستی می‌تواند برای شما مناسب باشد. اخذ ویزای توریستی، ساده‌ترین راه ورود به کانادا است که به‌صورت قانونی می‌توانید به مدت 6 ماه در هر کجای کانادا که دوست دارید، اقامت داشته باشید. البته که این روش یک روش مهاجرت به کانادا نیست اما بعد از ورود به کشور کانادا با ویزای توریستی، در صورت داشتن شرایط خاص، می‌توانید آن را به ویزای تحصیلی یا کاری تبدیل کنید.

دولت کانادا به‌شدت روی این موضوع سخت‌گیری می‌کند و بسیاری از پرونده‌های مهاجرتی ایرانی‌ها در این زمینه ریجکت می‌شود. جزئیات بیشتر درباره شرایط اقامت در کانادا با این ویزا و البته تبدیل آن به ویزای کاری یا تحصیلی را در صفحه ویژه ویزای توریستی کانادا را بخوانید. در مارس 2023 (اسفندماه 1401)، کانادا برای حمایت از ایرانی‌ها، قوانین تازه‌ای وضع کرد. شرایط ارزیابی ایرانی‌هایی که با مجوز کار و تحصیل موقت یا ویزای توریستی به کانادا مهاجرت کرده‌اند، ساده‌تر شده و البته شرایط اخذ ورک پرمیت باز برای ایرانی‌هایی که در حال حاضر در کانادا اقامت دارند، تسهیل شده است. جزئیات را در صفحه قانون جدید کانادا برای ایرانیان بخوانید.

هزینه مهاجرت به کانادا

هزینه مهاجرت به کانادا، بسته به نوع روش مهاجرتی متغیر است؛ اما باید بدانید کل هزینه‌ای که برای مهاجرت به کانادا پرداخت می‌کنید، شامل سه بخش اصلی است:

  • هزینه‌های دولتی (انگشت‌نگاری، آزمایش‌های مدیکال، بررسی پرونده مهاجرتی و…)
  • هزینه‌های جانبی (ترجمه مدارک و…)
  • هزینه وکیل

به‌‌طور تقریبی این هزینه‌ها بین 15 هزار تا 30 هزار دلار کاناداست. جزئیات و ریز هزینه‌ها را در صفحه هزینه مهاجرت به کانادا بخوانید.

هزینه زندگی در کانادا چقدر است؟

هزینه زندگی در کانادا، بسته به شهر و استانی که در آن زندگی می‌کنید، یا گرانی و ارزانی شهری که در آن سکونت دارید و دیگر عوامل متفاوت است؛ اما به‌طورکلی ما با توجه به تحقیق از کلاینت‌هایی که تاکنون داشته‌ایم و کسب اطلاعات از منابع معتبر هزینه زندگی در کانادا را برای 1 نفر مهاجر در کانادا برای 1 ماه را برای اساسی‌ترین هزینه‌های زندگی بررسی کرده‌ایم. جزئیات تکمیلی را در صفحه هزینه زندگی در کانادا بخوانید.

اقلام (1 ماه) قیمت (دلار کانادا) – تقریبی در سال 2023
اجاره آپارتمان یک خوابه 1,200 الی 1,700
انشعابات (برق – گاز – تلفن و…) 100 الی 250
اینترنت 60 الی 100
مواد غذایی 250 الی 400
تفریح و سرگرمی (سینما، رستوران و…) 50 الی 100
بنزین (1 لیتر) 1.23
بیمه (درمان – اتومبیل و…) 100 الی 300

مدرک زبان مورد نیاز برای مهاجرت به کانادا

مدرک زبان مورد نیاز برای مهاجرت به کانادا در هر روش، متفاوت است. بسیاری از روش‌ها نیازمند مدرک زبان انگلیسی هستند و برخی دیگر مدرک زبان فرانسه. در جدول زیر سعی کردیم خلاصه‌ای از روش‌ها و مدرک زبان مورد نیاز را برای شما ارائه دهیم (نمره تعیین سطح زبان هم طبق دو معیار CLB و NCLC سنجیده می‌‎شود. CLB از 4 (ضعیف) تا 10 (عالی) ارزیابی می‌شود):

مدرک زبان لازم در روش‌های مهاجرت به کانادا
(انگلیسی/فرانسه)
اسکیل ورکر CLB 7 NCLC 7
تجربه کانادایی حداقل CLB 5 حداقل NCLC 5
اسکیل ترید حداقل CLB 4 حداقل NCLC 4
جاب آفر حداقل CLB 5
حوزه آتلانتیک حداقل CLB 4
تحصیلی حداقل CLB 7 حداقل NCLC 7
اسپانسرشیپ نیازی ندارد نیازی ندارد
ازدواج نیازی ندارد نیازی ندارد
مهاجرت از طریق زبان فرانسه حداقل CLB 4 حداقل NCLC 5
برنامه مناطق روستایی و کم‌جمعیت حداقل CLB 4

اگر در هر دو زبان فرانسه و انگلیسی مهارت داشته باشید، شانس اخذ ویزای کانادا در برنامه‌ای مانند اکسپرس اینتری بالاتر است. در ویدئوی زیر هم می‌توانید اطلاعات بیشتری دراین باره به‌دست آورید:

مراحل و نحوه مهاجرت به کانادا

مراحل مهاجرت به کانادا در هر روش متفاوت است. اما گام‌های زیر جزو اصلی‌ترین مراحل است:

  • بررسی شرایط لازم و انتخاب روش مهاجرتی مناسب
  • ساخت پروفایل اکسپرس انتری (در صورت نیاز)
  • ارائه مدرک زبان انگلیسی (IELTS) یا فرانسوی (TEF)
  • ارسال درخواست
  • پرداخت هزینه‌ها
  • دریافت تاییدیه اقامت دائم (COPR)
  • اخذ اقامت کانادا

مدارک لازم برای مهاجرت به کانادا

با توضیح درباره تمام روش‌هایی که تابه اینجا به آن‌ها پرداختیم، واضح است که مدارک لازم برای مهاجرت به کانادا برای هر روش متفاوت است؛ اما سؤالی که همواره ذهن متقاضیان مهاجرت را به خود درگیر کرده این است: برای رفتن به کانادا چه مدارکی لازم است؟ این سؤال را باید به دو بخش تقسیم کرد: مدارک کلی و عمومی و مدارک خاص هر روش. مدارک زیر جزو مواردی هستند که با هر روشی که بخواهید به کانادا مهاجرت کنید، باید آن‌ها را آماده کرده باشید:

  • اصل و کپی پاسپورت معتبر و مدت‌دار
  • گواهی عدم سوءپیشینه
  • اصل و کپی مدارک شخصی (شناسنامه، کارت ملی، کارت پایان خدمت یا معافیت (برای آقایان))
  • مدارک معتبر سوابق کاری و سابقه بیمه
  • نامه تمکن مالی معتبر صادره از بانک
  • مدرک معتبر و مدت‌دار زبان انگلیسی یا فرانسوی (CELPIP, IELTS, TEF, TOEFL)
  • عکس دیجیتالی
  • گواهی ازدواج (در صورت وجود)
  • نتایج معاینه پزشکی
  • مدارک تحصیلی (مانند ریزنمرات یا مدرک تحصیلی)

اگر به فکر مهاجرت به کانادا هستید، از همین حالا به دنبال آماده کردن این مدارک باشید. چراکه مدارک به این موارد ختم نمی‌شود. بسته به نوع روش مهاجرتی‌تان، احتمالاً مدارک زیر را هم احتیاج خواهید داشت:

  • نامه پذیرش دانشگاه (برای مهاجرت تحصیلی)
  • مدارک دال بر وابستگی به کشور مبدأ (برای روش‌های مهاجرت موقت)
  • دعوت‌نامه استانی کانادا (برای مهاجرت استانی)
  • نامه جاب آفر یا دعوت‌نامه شغلی (برای مهاجرت کاری)
  • مدرک داشتن حامی یا خانواده درجه یک در کانادا (برای مهاجرت از طریق اسپانسرشیپ)
  • طرح تجاری یا بیزینس‌پلن (برای روش‌های استارتاپ و کارآفرینی)

بدیهی است که بیشتر این مدارک باید ترجمه و تأیید شوند. همچنین امکان دارد که در روند مهاجرتتان، مدارک دیگری هم از شما درخواست کنند. برای مثال تکمیل یکسری فرم و ارائه رسید پرداخت هزینه‌های دولتی هم جزو همین مدارک است.

مدت زمان اخذ ویزا و مهاجرت به کانادا

مدت زمان اخذ ویزا و مهاجرت به کانادا، هم به روش مهاجرتتان و هم شرایط خاص خودتان بستگی دارد. تازه اگر خوش‌شانس باشید و فرایند رسیدگی به پرونده مهاجرتی‌تان زودتر از بقیه به جریان بیافتد! بااین‌حال یکسری روش‌ها، مدت زمان تقریباً مشخصی تا صدور ویزا دارند. مثلاً در روش اکسپرس انتری نیروهای کار ماهر، این زمان، شش ماه است. این درحالی است که اگر از روش اسپانسرشیپ خانواده بخواهید اقدام کنید، ممکن است تا چندین سال هم طول بکشد. پس اگر می‌خواهید زودتر به کانادا برسید و مدت زمان اخذ ویزا مهاجرت به کانادا برایتان اهمیت دارد، باید در انتخاب نوع روش مهاجرت دقت کنید. بالاتر گفتیم که اگر مدارک لازم را زودتر آماده کنید، شاید بتوان تا حدی از مدت زمان اخذ ویزا را کاهش داد. با این توضیحات، بد نیست نگاهی اجمالی به جدول مدت زمان اخذ ویزا برای روش‌های مختلف مهاجرت به کانادا داشته باشید (برگرفته از سایت اداره مهاجرت کانادا – آخرین به‌روزرسانی: 25-نوامبر-2023)

لازم به ذکر است، این مدت زمان تقریبی است و زمان واقعی به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه چند مورد از مهم‌ترین‌ها را ذکر کرده‌ایم:
  • زمان رسیدگی به درخواست توسط اداره مهاجرت کانادا
  • برخی از شرایط شخصی مانند سابقه کار، تحصیلات، مهارت زبان، آزمایش‌های پزشکی
  • مدت زمان ارسال دعوت‌نامه، در روشی مانند اکسپرس انتری

وکیل مهاجرت به کانادا

مهاجرت یک روند زمان‌بر و پر چالش است. وجود یک وکیل یا مشاور مهاجرتی، می‌تواند این روند را سریع‌تر کرده و درصد موفقیت پرونده مهاجرتی را بالاتر ببرد.

وکلای مهاجرتی پارسی کانادا؛ خانم مژده شکری‌ساز و آقای امید رضایی؛ عضو انجمن مشاورین رسمی کانادا (ICCRC) و کالج CDI هستند، که می‌توانند با توجه به شرایط و مدارکتان، بهترین روش را به شما پیشنهاد داده و در روند اخذ ویزا کمک‌تان کنند.

آمار مهاجرت ایرانیان به کانادا

طبق آمار سایت cicnews، داده‌های اداره مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا (Immigration, Refugees and Citizenship Canada) نشان می‌دهد که 2022 سال بزرگی برای مهاجرت ایرانیان بوده است. از سال 2011 تا 2022 حدود 70395 ایرانی به کانادا مهاجرت کرده‌اند. طبق آمار وزارت خارجه ایران حدود 423 هزار ایرانی ساکن کانادا هستند که انتظار می‌رود این رقم در سال 2024 با توجه به برنامه‌های حمایتی دولت در خصوص جذب مهاجر در سال جدید افزایش یابد. کانادا همچنین اعلام کرده است در سال 2024، قصد دارد 451000 نفر مهاجر جدید را جذب کند.

آمار پذیرفته‌شدگان ایرانی اخذ اقامت دائم کانادا

گزارش منتشر شده توسط اداره مهاجرت کانادا از ایرانیانی که موفق به اخذ اقامت دائم کانادا شده‌اند

بهترین راه‌‌های مهاجرت به کانادا برای ایرانیان

طی سال‌های گذشته، ایرانیان زیادی از طریق انواع روش‌های سرمایه‌گذاری توانستند به کانادا مهاجرت کنند. تجربه هم به ما نشان داده است، سرمایه‌گذاران جذاب‌ترین مهاجران برای کانادا هستند. با این حال، اگر در حوزه کاری خود تخصص و مهارت ویژه‌ای دارید، انواع ویزای کار کانادا نیز جز بهترین‌ها هستند.

اما درست‌ترین پاسخ به سوال بهترین روش مهاجرت به کانادا برای ایرانیان را مشاورین و وکلای مهاجرتی بعد از ارزیابی دقیق شرایط، می‌توانند به شما بدهند.

اقدامات بعد از مهاجرت به کانادا

بعدازاینکه تمامی مراحل درخواست مهاجرت شما به کانادا تکمیل شد و موفق به دریافت ویزای خود شده‌اید، حال باید به اقدامات بعد از مهاجرت به کانادا فکر کنید. در اینجا قصد داریم به صورت مختصر مهم‌ترین اقدامات بعد از ورود به کانادا را بررسی نماییم.

  • ارائه مدارک مورد نیاز به مسئولین ذی‌ربط در کانادا
  • تقاضا برای شماره بیمه اجتماعی (Social Insurance Number)
  • ثبت درخواست برای healthcare
  • افتتاح حساب در بانک
  • اجاره یا خرید مسکن
  • ثبت‌نام فرزندان در مدارس
  • دریافت کارت اعتباری (Credit card)
  • شرکت در برنامه‌های دولتی برای تازه‌واردان (Newcomer)
منبع
پارسی کانادا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا