حقایق جالب در مورد کانادا

کانادا یکی از زیباترین کشورهای دنیاست که توانسته در کنار موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد با پیشرفت در علم و تکنولوژی، به یکی از کشورهای جذابی تبدیل شود که بیشتر ایرانیها آرزوی مهاجرت و زندگی در آن را دارند. نفس کشیدن در هوای بسیار مطبوع و برخورداری از زندگی با کیفیت، امید به زندگی و دهها ویژگی دیگر باعث شده تا سالانه افراد زیادی برای گرفتن اقامت کانادا اقدام کنند.
عصر کانادا – بسیاری از متقاضیان مهاجرت به کانادا علاقه دارند تا قبل از این که عازم سفر به این کشور شوند واقعیت زندگی در کانادا را بدانند تا بتوانند برنامهریزی دقیقتری برای آینده خود داشته باشند. این مقاله برای راهنمایی اشخاصی نوشته شده که میخواهند همه چیز را در مورد کانادا بدانند پس در ادامه با ما همراه باشید.
حقایق جالب درباره جغرافیای کانادا
کانادا کشوری بسیار سرسبز است که مناطق کوهستانی و دریاچههای بسیار زیبای آن از شهرت جهانی برخوردارند. بدلیل موقعیت جغرافیایی کانادا، نزدیک به ۳۰ درصد از مساحت کانادا را جنگلهای انبوه شکل میدهد. همچنین همسایگی این کشور با آمریکا و ساحلی بودن آن از دیگر مزایای موقعیت جغرافیایی کاناداست. دریاچههای بسیار زیبایی که در کوهستانهای کانادا قرار گرفته، این کشور را به مقصدی جذاب برای گردشگران تبدیل کرده است.
حقایق جالب و عجیب درباره کانادا
- کانادا دومین کشور بزرگ جهان است و شش منطقه زمانی دارد.
- پایتخت کانادا، شهر اتاوا، دومین پایتخت سرد جهان بعد از مسکوست.
- شهر مونترال کانادا دومین شهر فرانسه زبان بزرگ بعد از پاریس، پایتخت فرانسه محسوب میشود.
- جمعیت شش شهر کانادا بیشتر از یک میلیون نفر است؛ این شهرها تورنتو، مونترال، ونکوور، کلگری، ادمونتون و اتاوا هستند.
- طولانیترین بزرگراه جهان، بزرگراه ترانس کاناداست که بیش از ۷۶۰۴ کیلومتر است.
- بلندترین کوه کانادا، کوه لوگان در سرزمین یوکان با ۵۹۵۹ متر ارتفاع است.
- در مقابل این ارتفاع قابل توجه، جا دارد به ساحل واساگا اشاره کنیم که طولانیترین ساحل آب شیرین دنیا محسوب میشود.
- کانادا با اینکه کشور بزرگی است، چهارمین کشور دنیا از لحاظ تراکم پایین جمعیت است. در هر کیلومتر مربع سه نفر زندگی میکنند.
- تقریباً نیمی از جمعیت کانادا در کشوری دیگر متولد شدهاند.
- بلندترین آبشار جهان آبشار دلا فالز با ۴۴۰ متر ارتفاع است که در بریتیش کلمبیا کانادا قرار دارد.
- اوشن فالز در بریتیش کلمبیا ۳۳۰ روز بارندگی در سال دارد.
- در مقابل، استیوان در ساسکاچوان، آفتابیترین نقطه در کانادا است و ۲۵۳۷ ساعت در سال آفتاب دارد.
- سه جزیره بافین، السمر و ونکوور در بین ده جزیره بزرگ جهان قرار دارند. همچنین دو دریاچه از بزرگترین دریاچههای جهان در سرزمینهای شمال غربی کانادا قرار دارند؛ این دریاچهها بیر لیک (Bear Lake) و گریت اسلیو لیک (Great Slave Lake) هستند.
- ۴۸ پارک ملی و منطقه حفاظت شده در کانادا وجود دارد.
- کانادا ۴ منطقه حفاظت شده دریایی دارد.
حقایق جالب درباره تاریخ کانادا
- اولین کاوشگری که به کانادا رسید، جان کابوت بود که در سال ۱۴۹۷ قدم به خاک این کشور گذاشت.
- نام کانادا نتیجه یک سوءتفاهم بین ژک کارتیه (Jacques Cartier) و جوانی ایرکوایی بود که به روستایی اشاره میکرد (جوان از واژه Kanata برای آن روستا استفاده کرد). در واقع آن دو به منطقهای کوچک اشاره میکردند که شهر کبک امروز در آنجا واقع شده است. اما کارتیه از اسم «کانادا» که آوایی مشابه داشت برای نامیدن کل منطقه استفاده کرد.
- تقریباً در سال ۱۰۰۰ بعد از میلاد مسیح، وایکینگها در ساحل شرقی کانادا ساکن بودند.
- استان نیوفاندلند کانادا در سال ۱۹۴۹ به عنوان استان شناخته شد.
- اولین نشانههای تاریخی کشف شده در کانادا ابزارهایی با قدمت 20 هزار سال هستند. این ابزارها در غارهای بلوفیش ریور (Bluefish River) در شمال یوکان کشف شدند.
- شهر کبک کانادا اولین شهر در آمریکایی شمالی است که در میراث جهانی یونسکو ثبت شد.
گونه های گیاهی و جانوری کم نظیر کانادا
در کانادا به دلیل نزدیکی به قطب و بارندگی زیاد، گونههای متنوع گیاهی و همچنین جانوری مختلفی را میتوان دید. اگر از باغهای گیاهشناسی در کانادا بازدید کنید متوجه این ویژگی منحصر بهفرد خواهید شد. باغهای گیاهشناسی در اکثر شهرهای کانادا میزبان گردشگران هستند تا از مشاهده گلهای زیبا و رنگارنگ مختص طبیعت کانادا لذت ببرند. برخی از این گیاهان نیز جنبه دارویی دارند. کانادا به دلیل نزدیکی به قطب، خرسهای مختلف قطبی را در خود جای داده است.
- بزرگترین لابستری که در کانادا گرفته شده است، یک لابستر ۹.۳ کیلوگرمی بود که در سال ۱۹۷۷ در نووا اسکاشیا گرفته شد.
- ۵۰ درصد از خرسهای قطبی جهان در نوناووت زندگی میکنند.
- بینایی عقاب گر کانادا ۴ تا ۷ برابر بهتر از انسانهاست و سرعت شیرجه آن ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت است.
- حدود ۲۰۰ گونه پستاندار در کانادا وجود دارد. تعداد گونههای پرندگانی که در کانادا زندگی میکنند، ۶۳۰ گونه مختلف است.
- سگ آبی کانادا دومین جونده بزرگ جهان است و وزن آن به ۲۷ کیلوگرم میرسد.
- یازده گونه گوزن در کانادا یافت میشود.
- در چرچیل، استان مانیتوبای کانادا، میتوانید با وال بلوگا شنا کنید.
- تقریباً ۲.۵ میلیون گوزن مخصوص آمریکای شمالی به نام کاریبو در کانادا وجود دارد.
- چرچیل در مانیتوبای کانادا سالانه شاهد بزرگترین مهاجرت خرسهای قطبی است.
- کانادا اولین کشور جهان بود که سکوی فرودی برای یوفوها (UFO) ساخت. این سکو در سال 1967 در سنت پل واقع در استان آلبرتای کانادا افتتاح شد. حتی وزیر دفاع وقت کانادا، پل هلیر نیز در مراسم افتتاح حضور داشت. وزن این سکو 130 تن است و این سازه بتنی یک کپسول یا محفظه زمان دارد که در سال 2067 باز خواهد شد.
- پارک ملی وود بافالو (Wood Buffalo National Park) که دومین پارک ملی بزرگ کانادا محسوب میشود، از کشورهایی چون دانمارک، سوییس و هلند بزرگتر است.

حقایق جالب درباره غذاها و نوشیدنی های خوشمزه کانادا
هیچ گردشگری با مسافرت به کانادا از وعدههای غذایی کانادایی چشمپوشی نخواهد کرد چراکه به دلیل مهاجرپذیر بودن این کشور، تنوع رستوران فوقالعاده از مللهای مختلف زیاد است. هچنین لازم به ذکر است که غذاها و نوشیدنیهای محلی کانادا نیز که اکثرا تحت تاثیر فرهنگ غذایی مردم فرانسه و انگلیس تهیه میشوند برای هر گردشگری جذاب است.
یکی از ویژگیهای غذا در کانادا، تازه بودن مواد غذایی است که به دلیل نزدیکی به مناطق ساحلی و جنگلی در دسترس اکثر رستورانها قرار دارد و میتوانید با خیال آسوده از آنها استفاده کنید. تنوع نوشیدنیها نیز در کانادا هر گردشگری را متعجب میکند. در واقع به دلیل رویش گیاهان و درختان مختلف در کانادا نوشیدنیها نیز بسیار زیاد هستند مخصوصا شربت درخت افرا که به دلیل محبوبیت آن در بین مردم، به عنوان یک هدیه در کانادا مورد استفاده قرار میگیرد. لازم به ذکر است که صاحبان رستورانها در کانادا جزء اشخاص پر درآمد کانادا هستند.
- خوراکهای سنتی و رایج مردم کانادا بیکن نخودی، پوتین، شربت افرا و تیمبیتس (دوناتهای کوچک مخصوص کافههای زنجیرهای تیم هورتونز) است.
- پنکیک در کانادا طرفداران بسیاری دارد طوری که در روز در استمپیدکلگری بیش از ۲۰۰ هزار پنکیک به فروش میرسد.
- محبوبترین پنیر در کنادا، پنیر چدار است. مردم کانادا به طور متوسط نفری ده کیلو و نیم پنیر چدار در سال مصرف میکنند.
- تعداد فروشگاههای دونات در کانادا به نسبت جمعیت آن، از سایر کشورها بیشتر است.
- تخممرغ در کانادا مصرف بالایی دارد به طوری که مردم کانادا سالانه نفری ۱۹۰ تخم مرغ مصرف میکنند.
- مصرف آبمیوه در کانادا نسبت به سایر کشورها بیشتر است.

حقایق جالب درباره زبان و فرهنگ های مختلف در کانادا
فرهنگ هر کشوری به ویژه فرهنگ کانادایی، نمایانگر پویایی و گرایشهای مردم آن کشور و ریشههایشان است. کشوری با تنوع طبیعی و قومیتی بالا مثل کانادا باید جاذبههای فرهنگی زیادی داشته باشد. وقتی سیاست کشوری مبتنی بر مهاجرپذیری باشد مسلما تنوع زبان و فرهنگ نیز در آن بسیار خواهد بود. در اکثر ایالات کانادا، زبان انگلیسی رسمیت دارد و ایالت کبک، تنها ایالتی است که در آن مردم به زبان فرانسوی صحبت میکنند. مردم در کانادا به زبانهای دیگری هم صحبت میکنند که به دلیل حضور چشمگیر ایرانیهای مقیم کانادا، زبان فارسی نیز یکی از آنهاست.
یکی دیگر از حقایق زندگی در کانادا تنوع فرهنگ و آداب و رسوم این کشور است که این امر نیز به حضور گسترده مهاجران از کشورهای مختلف برمیگردد. در کانادا احساس غربت و انزوا نخواهید کرد چراکه مهاجران زیادی با شرایط مشابه در اطراف شما زندگی میکنند. واقعیت این است که در کانادا به دلیل تنوع فرهنگ، زبان و آداب و رسوم، مهاجرین میتوانند با آرامش بیشتری در این کشور به رویاهای خود دست یابند.
- برای شروع خوب است بدانیم که بزرگترین ستون نمادها یا ستون تونم جهان در سال ۱۹۹۴، در ویکتوریای کانادا برافراشته شد و ارتفاع آن ۵۴.۹۴ متر است. در توضیح توتم لازم است بگوییم که توتمها اجسام نمادینی هستند که یادبود نیاکان یک قوم محسوب میشوند.
- ۱۶۷ سایت تاریخی ملی در کانادا وجود دارد.
- ۱۵ سایت میراث جهانی در کانادا قرار دارند.
- اولین نویسنده پر فروش کانادا با فروش میلیونی کتابش، مارشال ساندرز (Marshall Saunders) بود؛ رمان پر فروش او جوی زیبا (Beautiful Joe) بود که در سال 1894 منتشر شد.
- کانادا کشوری با دو زبان رسمی انگلیسی و فرانسوی است.
- ۹۹ درصد از مردم کانادا باسواد هستند.
- از دیگر نمادهای فرهنگی کانادا، جشنوارهها هستند.
در کانادا جشنوارههای بسیاری برگزار میشود که مردم بسیاری در آنها شرکت میکنند. جشنوارههای فرهنگی کانادا، محل و تعداد شرکتکنندگان هر یک به شرح زیر هستند:
- جشن نور (Celebration of Light) در ونکوور؛ 1.6 میلیون نفر
- وینترلود (Winterlude) در اتاوا- گاتینو؛ 1.6 میلیون نفر
- فقط برای خنده (Just for Laughs) در مونترال، 1.5 میلیون نفر
- نمایشگاه ملی کانادا در تورنتو؛ ۱.۳ میلیون نفر
- استمپید (Stampede) کلگری؛ 1.2 میلیون نفر
- افتخار (Pride) تورنتو؛ 1.3 میلیون نفر
- جشنواره بینالمللی فیلم تورنتو؛ ۰.۵ میلیون نفر
- کارناوال زمستانی کبک ۰.۵ میلیون نفر

حقایق جالب درباره اختراعات و پیشرفت های پزشکی کانادا
چند اختراع مهم که در کانادا انجام شدند عبارتند از:
- اختراع تلفن؛ اختراع الکساندر گراهام بل معروف
- اختراع بسکتبال؛ اختراع جیمز نیسمث (James Naismeth)
- ماشین برف پیما؛ اختراع جوزف – ارمان بوماردیه (Joseph-Armand Bombardier)
- اجاق خوراکپزی برقی در سال 1882؛ اختراع توماس آهرن (Thomas Ahearn)
- آی مکس؛ اختراع گریم فرگوسن کانادایی به همراه رومن کرویتر، رابرت کر و ویلیام سی شاو. امروزه بیش از ۵۰۰ آی مکس در سینماهای ۴۵ کشور جهان وجود دارد.
- انسولین، هورمونی که غده پانکراس تولید میکند، برای اولین بار در دانشگاه تورنتو در سال ۲۲-۱۹۲۱ جداسازی شد؛ عمل جداسازی را دکتر فردریک بانتینگ و چارلز بست انجام دادند.
حقایق جالب درباره مردم کانادا
- مردم در کانادا جوان هستند به طوری که میانگین سنی در این کشور ۴۰ سال است. بنابراین با مهاجرت به کانادا زندگی در کشوری جوان، بانشاط و پویا را تجربه خواهید کرد. شاید یکی از مهمترین دلایل انتخاب بسیاری از جوانان ایرانی برای ساختن زندگی خوب در کانادا همین امر باشد.
- مردم در کانادا اکثرا قانونمدار هستند و سعی در دور زدن قوانین ندارند. همچنین از لحاظ فساد اداری و مالی کانادا جزء کشورهایی است که به ندرت با چنین جرایمی مواجه میشود و این موضوع با اخلاق خوب مردم در این کشور و احترام آنها به قانون حاکم مرتبط است.
- جالب است بدانید که به دلیل وجهه خوب مردم کانادا در سطح جهانی، آمریکاییها در خارج از این کشور خود را کانادایی معرفی میکنند.
- مردم در کانادا به درس و تحصیل اهمیت علاقهمند هستند. این ادعا با آماری که از تعداد فارغالتحصیلان دانشگاهی در این کشور ارائه گردیده قابل اثبات است. در کانادا نزدیک به نیمی از مردم در یکی از رشتههای دانشگاهی تحصیل کرده و دارای تخصص هستند.
- اولین ویژگی بارز مردم کانادا که نزد سایر مردم جهان نیز معروف است و معمولاً با آن شوخی میشود، مؤدب بودن آنهاست. مردم کانادا آنقدر از واژه «ببخشید» استفاده میکنند که در سال ۲۰۰۹ قانون عذرخواهی تصویب و طبق آن، استفاده از عذرخواهی در دادگاه ممنوع شد. طبق این قانون، عذرخواهی یعنی بیان تاسف یا همدردی و اجازه و برای رفع اشتباه پذیرفته نمیشود.
- جمعیت کانادا در سال ۲۰۱۸ تقریباً ۳۷.۰۶ میلیون نفر بود. ۸۱ درصد این جمعیت در شهرها سکونت دارند.
- ۹۰ درصد ساکنان کانادا در ۱۶۰ کیلومتری از مرز کانادا – آمریکا ساکن هستند.
- ۱۵.۹ درصد از جمعیت کانادا ۶۵ سال به بالا و ۶۸.۵ درصد بین ۱۵ و ۶۴ سال سن دارند. میانگین سن جمعیت مردم کانادا ۴۱ سال و امید به زندگی آنها ۸۱.۱۶ سال است؛ جالب است بدانید که از لحاظ امید به زندگی، کانادا در جایگاه ششم جهان قرار دارد.
- برخی اطلاعات آماری کاناداییها در زمینههای مختلف به این شرح هستند: ۱۷% مردم کانادا سیگاری هستند؛ مردم کانادا به طور متوسط ۲۱ ساعت در هفته تلویزیون تماشا میکنند؛ سن ازدواج اول در کانادا برای مردها ۲۹ سال و برای زن ها ۲۷.۴ سال است؛ به طور متوسط، خانوادههای کانادایی ۲.۶ نفر هستند؛ مردم کانادا سالانه نفری ۶۴۰ کیلو زباله تولید میکنند.
- از افتخارات علمی کانادا باید به این نکته اشاره کرد که تا کنون ۱۰ برنده جایزه نوبل کانادایی بودند.

اشخاص مهم و سلبریتی های کانادایی
برخی سلبریتیهای به نام کانادایی عبارتند از جاستین بیبر، مایکل بابل (خواننده و ترانه سرای کانادایی ایتالیایی)، جیمز کامرون، جیم کری، سلین دیون، رایان گازلینگ، ریچل مک آدامز، مایک مایرز، رایان رینولدز و ویلیام شاتنر.
از نویسندههای معروف کانادایی میتوان لوسی مود مونتگومری (Lucy Maud Montgomery) نویسنده “آن از گرین گیبلز” که در ایران به “آن شرلی” معروف است، مارگارت اتوود (Margaret Atwood) نویسنده “سرگذشت ندیمه” و آلیس مونرو (Alice Munro) نویسنده “زندگی دختران و زنان”، میویس گالانت (Mavis Gallant)، استفن لیکاک (Stephen Leacock)، پیر برتون (Pierre Berton)، رابرتسون دیویز (Robertson Davies)، داگلاس کوپلند (Douglas Copeland)، الیستر مکلئود (Alistair MacLeod)، فارلی موات (Farley Mowat) و مایکل اوندانتی (Michael Ondaantje) را نام برد.
جو شوستر (Joe Shuster) کانادایی در خلق سوپرمن با جری سیگال (Jerry Siegal) آمریکایی همکاری کرد. شخصیت سوپرمن زمانی خلق شد که شوستر در سال 1934 در کلیولند به دیدن سیگال رفته بود.
حقایق جالب درباره ورزش کانادا
- ورزشهای ملی کانادا هاکی و لاکراس هستند.
- اولین مسابقه هاکی روی یخ داخل سالن در تاریخ ۳ مارس سال ۱۸۷۵ (۱۲ اسفند ۱۲۵۳) در پیست اسکیت ویکتوریا در مونترال برگزار شد.
- دستکش بیس بال در سال ۱۸۸۳ در کانادا اختراع شد.
- کانادا تاکنون سه بار میزبان بازیهای المپیک بود؛ سال ۱۹۷۶ در مونترال، ۱۹۸۸ در کلگری و ۲۰۱۰ در ونکوور.
- ویستلر واقع در بریتیش کلمبیا همیشه رتبه یکی از بهترین مکانهای اسکی سرازیری در آمریکایی را میگیرد.
- کلوپ گلف سلطنتی مونترال که در سال ۱۸۷۳ تاسیس شد، قدیمیترین کلوپ گلف آمریکای شمالی است.
- ورزشهای تماشاگر پسند کاناداییها هاکی روی یخ، فوتبال و بیسبال هستند.

ثروت در کانادا
کانادا به دلیل برخورداری از معادن و منابع طبیعی فراوان تلفیق این موقعیت با صنایع مدرن، به یکی از کشورهای مهم برای سرمایهگذاری تبدیل شده است و همین امر گردش ثروت را به همراه داشته است. رونق صنعت توریست و جذب هزاران دانشجوی خارجی نیز در دانشگاههای کانادا، رونق زیادی را برای اقتصاد کانادا به همراه داشته است. کانادا یکی از کشورهای ثروتمند در دنیاست که بخشی از ثروت خود را از طریق مبادلات بازرگانی با آمریکا و کشورهای اروپایی به دست آورده و بخش قابل توجهی نیز از طریق سرمایهگذاری خارجی و رونق تولید در این کشور حاصل شده است. به طور کلی مردم در کانادا از زندگی با کیفیتی برخوردار هستند.