جغرافیای ایالات کانادا

کانادا یکی از پهناورترین کشورهای جهان بوده و استانهای مختلفی را در خود جا داده است. هر یک از این استانها مشخصات آب و هوایی، شرایط زندگی، منابع و بافت طبیعی مختص به خودشان را داشته و با یکدیگر متفاوتند. در این مقاله قصد داریم موقعیت جغرافیایی کانادا و استانهای اصلی آن را از جوانب مختلف مورد بررسی قرار دهیم؛ با ما همراه باشید.
عصر کانادا – کانادا در قاره آمریکای شمالی واقع شده و متشکل از ده استان است. این کشور یکی از همسایههای ایالات متحده آمریکا بوده و از شرق تا اقیانوس اطلس و از غرب تا اقیانوس آرام گسترش یافته است. مساحت کانادا چیزی در حدود 9،984،000 کیلومتر مربع برآورد شده و دومین کشور از لحاظ مساحت جغرافیایی به حساب میآید.
این کشور از لحاظ منابع طبیعی بسیار غنی بوده و معادن سنگی، نفت، گاز و جنگلهای زیادی را در خود جا داده و همچنین مرز این کشور با ایالات متحده، طولانیترین مرز زمینی جهان است. اگرچه هر یک از استانهای کانادا آب و هوای خاص خود را دارند، ولی باید بدانید که به دلیل مجاورت این کشور با قطب شمال، سکنهای در بخشهای زیادی از آن – مانند استانهای شمالی – وجود ندارد. از جغرافیای کانادا می توان رودخانه سنت که به طول 3600 کیلومتر را نام برد؛ این رودخانه ، مسیر عمده کشتی رانی برای حمل و نقل کالا و مسیر اکتشافی اصلی بود که حدود 21% کل آب شرب جهان را تشکیل می دهد .
جغرافیای آلبرتا کانادا
آلبرتا، با ۶۶۱٫۸۴۸ کیلومتر مربع مساحت، یکی از ایالات بزرگ در کانادا است. شهر مرکزی ایالت آلبرتا، ادمونتون و مهمترین و البته مشهورترین شهر آن کلگری است. شهر بنف در آلبرتا بیش از سایر شهرها جنبه گردشگری دارد. رشته کوههای راکی در بخش غربی این استان مشاهده میشوند.
لازم به ذکر است که دریاچههای زیادی در ایالت آلبرتا قرار دارد و پوشش گیاهی آن نیز برای گردشگران بسیار جذاب است. ادمونتون در نزدیکی منابع نفت کانادا قرار دارد. در آلبرتا مناطق کوهستانی شگفتانگیز در کنار جنگل و دشت خودنمایی میکنند.
جغرافیای بریتیش کلمبیا کانادا
بریتیش کلمبیا در غربیترین بخش کانادا قرار دارد. این ایالات به وسیله رشتهکوههای راکی و اقیانوس آرام احاطه شده است. بریتیش کلمبیا از شمال با یوکان، از شرق با استان آلبرتا، از بخش جنوب با ایالت واشینگتنِ امریکا و از غرب با اقیانوس آرام همسایه است. ویکتوریا به عنوان مرکز ایالت بریتیش کلمبیا یکی از شهرهای مشهور کانادا بین گردشگران است.
جغرافیای کبک کانادا
کبک از نظر مساحتی بزرگترین ایالت کانادا است و دومین شهر پرجمعیت در کانادا محسوب میشود. شهر کبک، به عنوان شهر مرکزی در این ایالت شناخته میشود و بزرگترین شهر آن نیز مونترال است. کبک از اقلیم جغرافیایی متنوعی برخوردار است. فلات لوزانسین تقریبا ۹۵ درصد از مساحت کبک را شامل میشود. در جنوب این فلات ، کوههای موسوم به تپههای گرد قرار دارد. دشت سنلوران نیز در دو طرف رودخانه سنلوران قرار گرفته است و یکی از اقلیمهای جغرافیایی بسیار جذاب در کبک محسوب میشود.
جغرافیای ساسکاچوان کانادا
ساسکاچوان ایالتی است که در شمال غرب کانادا قرار دارد. این ایالت یکی از سرسبزترین استانهای کانادا است که از سمت شرق با مانیتوبا و از سمت غرب با آلبرتا همسایه است. ساسکاچوان یکی از ایالات حاصلخیز کانادا است که کشاورزی رونق زیادی در آن دارد.
جغرافیای جزیره پرنس ادوارد کانادا
یکی از استانهای کانادا است که از جزیرهای به همین نام و چند جزیره دیگر تشکیل شده است. این ایالت در نزدیکی نیوبرانزویک و نوااسکوشیا و کبک قرار گرفته است. جزیره پرنس ادوارد در مقایسه با سایر استانهای کانادا دارای جمعیت و مساحت کمتری است.
اقتصاد این ایالت مبتنی بر کشاورزی است که تولید ۲۵٪ سیب زمینی کانادا را بر عهده دارد. پرینس ادوارد محل اقامت مهاجرین قدیمی کانادا است. این استان زیبا و شگفتانگیز کانادا در ۲۰۰ کیلومتری شمال هلیفکس و ۶۰۰ کیلومتری شرق کبک سیتی قراردارد. پرینس ادوارد از یک جزیره اصلی و ۲۳۱ جزیره کوچکتر تشکیل شده است و ۵٫۶۸۵ کیلومتر مربع مساحت دارد. جزیره اصلی در این ایالت، رتبه ۲۳ را در کانادا و رتبه ۱۰۹ را در دنیا از لحاظ وسعت به خود اختصاص داده است.
جغرافیای مانیتوبا کانادا
مانیتوبا یکی از سه استان بسیار سرسبز در بخش مرکزی کانادا است. بزرگترین شهر این استان وینیپگ و براندون دومین شهر بزرگ استان است.
جغرافیای نوا اسکوشیا کانادا
این ایالت از شبه جزیرهای در مجاورت جزیره کیپ برتون و تعدادی جزیره کوچکتر تشکیل شده است. قسمت جزیرهای نوا اسکوشیا از طریق باریکهای به نام “تنگه چیگ نکتو” به سرزمین اصلی کانادا وصل میشود. نوا اسکوشیا، جزیره پرنس ادوارد و نیوبرانزویک از ایالات ساحلی کانادا هستند.
نوااسکوشیا در شرق ساحل شرقی کانادا قرار دارد. هلیفکس از لحاظ سیاسی مهمترین شهر در نوااسکوشیا محسوب میشود. جالب است بدانید که نوااسکوشیا یک ایالت بندری است که کانادا از طریق آن به اقیانوس اطلس دسترسی پیدا میکند. با توجه به مساحت کم نوااسکوشیا و جمعیتی که در این ایالت زندگی میکنند میتوان گفت که نوااسکوشیا، یکی از ایالات متراکم در کانادا است. با وجود منابع طبیعی غنی در این ایالت، بخشی از نیاز کانادا به نفت و گاز، تامین میشود.
جغرافیای نیوبرانزویک کانادا
نیوبرانزویک با وجود مناطق بکر و جنگلهای وسیع، به یکی از استانهای بسیار جذاب در کانادا برای گردشگران تبدیل شده است. جالب است بدانید که ۸۵ درصد از مساحت این ایالت، پوشیده از جنگلهای بسیار زیبا است. نیوبرانزویک از لحاظ جغرافیایی یکی از ایالات بسیار مهم در کانادا است چرا که در کنار جنگلهای وسیع چندین جزیره نیز در آن قرار گرفته است. سنت جان بزرگترین شهر و فردریکتون مرکز ایالت نیوبرانزویک است. مونکتون یکی دیگر از شهرهای مهم در ایالت نیوبرانزویک محسوب میگردد.
جغرافیای نیوفاندلند لابرادور کانادا
این ایالت در شمال شرق آمریکای شمالی قرار گرفته و با اقیانوس اطلس مرز ساحلی دارد. مرکز این ایالت و بزرگترین شهر آن سینت جانز است. این ایالت از دو جزیره نیوفاندلند و منطقه لابرادور که در شمال غربی جزیره قرار گرفته تشکیل شده است. نیوفاوندلند و لابرادور در مجموع ۴۰۵٬۲۱۲ کیلومتر مربع مساحت دارند و جمعیت ایالت نیز ۵۱۴ هزار نفر است.
در حدود ۹۴ درصد از جمعیت این استان در جزیره نیوفاندلند سکونت دارند که نیمی از آنها در شبه جزیره آوالون ساکن هستند.